Uğur Özteke

Uğur Özteke

FATMA BAŞKAN KURŞUN DÖKTÜRSÜN

FATMA BAŞKAN KURŞUN DÖKTÜRSÜN

Şehrin ilk bayan başkanı olarak bir kesimin çok zor kabul ettiği, hâlâ etmeme adına direnenleri de sabırla çalışarak şimdilik ağızlarını kapatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanım’ın yakın çalışma ekibine geçtiğimiz hafta bir çift söz söylemiştim.

Çünkü Fatma Hanım, Emine Erdoğan ve ekibini konuk ederek çok büyük bir başarıya imza atıyordu. Belki biz basın olarak bile bu konunun farkında değildik. Toplantının adı Meclis-i Nisa idi. Belki başta biz erkekler olmak üzere şehrin kadınları ile bu işe dudak büküp bakıyorlardı ama bence kazın ayağı hiç öyle değildi.

Bugün Türkiye’de sevseniz de sevmeseniz de, kabul etseniz de etmeseniz de bir Recep Tayyip Erdoğan gerçeği ve gücü var. Zaten bunu dünya kabul etmiş durumda. Bakın bizim Konya camiasında kimse tek kelime etmiyor ama dünya konuşuyor.

Amerikan Time dergisi bu yıl “Yılın Kişisi” olarak her yıl yaptığı değerlendirmede bu yıl önümüzdeki ay ABD'nin 45. başkanı olarak göreve başlayacak Donald Trump'ı seçerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sıralamada dördüncü sırada yer alıyordu.

Dünya’yı etkileyen bir liderin eşi Konya’ya geldi ve kendisi sadece bu toplantıda konuk olmadı başta Meram olmak üzere şehrin projeleri, sorunları, hedefleri iletildi. Tıkanan ya da engellenmek istenilen konular hanımefendiye takdim edildi.

Bırakın her şeyi o gün gerek programlar esnasında gerekse de hanımefendinin Konya’dan ayrılışına kadar Konya polisinin en üst seviyedeki alarmı ve emeği dört dörtlük idi.

Ve Emine Hanım sadece toplantı ile ilgili olarak görüşlerini söylerken Fatma Hanım’ın konuşmasından etkilendiğini bizzat söylemesi vurgularına duyduğu hayranlığı iletmesi Meram’ın ve şehrin kazancı idi. Mesela Emine Hanım bu programın kurumsallaşıp sürekli hale gelmesi kanaatini iletirken Fatma başkana olan güvenini de dolaylı olarak belirtiyordu.

Böylesine bir dünya liderinin eşine ulaşmak, onunla yan yana olabilmek, onun güvenini kazanmak işi nerelere kadar götürür bilemem :)))

…………

Bizim Konya gözlüğü ile olaylara ve gelişmelere bakanların şimdi bu satırlar için de bize kızdığını duyar gibi oluyorum.

Ama Allah’ın izni ile eğer yaşar da görürsek zamanın hepimize neler göstereceğine de şahit oluruz.

……………

Ve biz bazı burada yazamadıklarımızı da Başkan’ın ekibindeki dostlarımıza iletirken “Aman ya fazla hızlı gitmeyin. Ayağınızı gazdan çekin” gibi bir şeyler fısıldamıştık.

Nazara inanırım. Ve Fatma Başkan bildiğiniz gibi talihsiz bir kaza geçirdi.

Şimdi ekibe değil direkt Başkan Fatma Hanım’a huzurlarınızda diyoruz ki “Başkanım önce tebrikler. Sonra büyük geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Ama gelin siz bir de kurşun döktürün kem gözlere üfleyin…”

VELİ TOLU İLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUK

Günümüzün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un özel kalem müdürü hukukçu dostumuz Veli Tolu Bey, Numan Bey ile şehrimizdeydi. Veli Bey demeyeceğim Veli abimiz son olarak Konya basınında yayın hayatına başladığımız günden itibaren PUSULA Gazetemizin yazarı idi. Yazıları ile bize güç vermişti. Daha sonra araya seçimler girdi ve adaylığı söz konusu olunca yazılarına ara verdi. Hani diyoruz ye Ankara’da bizden birilerinin bir yerlerde olması şehrin büyüklüğüne değer katar. Bu vesile ile bir kez daha Veli abimiz ile duyduğumuz gururu sizlerle paylaşalım dedik.

DOSTUMUZ FARUK ŞEKERCİ HAK ETTİĞİ YERE DOĞRU GİDİYOR

AK Parti’den önce güler yüzü ve samimiyeti ile tanıdığımız dostumuz Faruk Şekerci’de bildiğiniz gibi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevine atandı. Faruk kardeşimizi inşallah gelecekte çok çok daha iyi yerlerde görürüz. Kendisine bu vesile ile bir kez daha “Hayırlı uğurlu olsun Cenab-ı Allah’ım mahçup etmesin” diyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sezgi, aklın tekeridir. Sezgiden yoksun bir akıl, kafes içindeki kuşa benzer; uçmak için her şeye sahip olduğu halde, uçmaktan yoksundur

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hissettiklerimizi karşımızdaki insana samimiyetle söyleyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR