Fatma Şahin'in şeker hamurundan heykelini yaptı

Fatma Şahin'in şeker hamurundan heykelini yaptı
Milli şef Tuba Geçkil, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in şeker hamurundan heykelini yaptı

GAZİANTEP (AA) - Milli şef Tuba Geçkil, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in şeker hamurundan yaptığı heykelini sergiledi.

Gaziantep Aşçılar Derneği (GASDER) tarafından Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen yemek yarışmasında juri üyesi olarak yer alan Geçkil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatma Şahin'i çok sevdiği için ona özel bir hediye vermek istediğini söyledi.

Şeker hamurundan yaptığı heykeli iki günde tamamladığını aktaran Geçkil, "Fotoğrafına bakarak birebir özelliklerini yapmaya çalıştım. Üzerinde farklı teknikler kullandım. Şeker hamuru çok yumuşak bir maddedir. Çok dikkatli hareket etmek gerekiyor. Özel aletlerle çalıştım." dedi.

Geçkil, şeker hamurunun yenilebildiğini ve genelde bu tür heykellerin hatıra olarak saklandığını vurguladı.

Tuba Geçkil, yaptığı heykeli Şahin'e hediye edeceğini belirtti.

Milli takım şefi olarak Türkiye'yi yurt dışında temsil ettiğini kaydeden Geçkil, şöyle konuştu:

"Şeker hamurundan yaptığım tasarımlarla yarışmalara katılıyoruz. Bugün Fatma Şahin heykeliyle birlikte sergilediğim 'Afrikalı anne' adını koyduğum bu heykelimle Hırvatistan'da altın madalya aldım. Yunanistan, Hırvatistan ve İran'daki farklı yarışmalarda ödüller kazandım. Terminatör büst çalışmalarım var. Şeker hamuru üzerine eğitimler veriyorum. Pastacılık üzerine dünyada biz de varız demek adına bundan sonra çok büyük işler peşinde koşacağız. Yakında olimpiyatlar var. Altın madalyaları toplayacağız."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.