Uğur Özteke

Uğur Özteke

Fatma Toru Hanım'a Teşekkür Ederiz

Fatma Toru Hanım'a Teşekkür Ederiz

Meram Belediye Başkanı Fatma Hanım’a bizzat huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. “Konya’nın şehir merkezi için en büyük sorunu ne?” diye sorsanız düşünmeden “trafik” derim. Siz değerli okuyucularımızın da bu görüşümüze katılacağını tahmin ederim.

Meram Yeni Yol’da gece gündüz, öğlen ikindin bu trafik keşmekeşinden nasibi alan şansız yollarımızdandır. Bu yolda artan trafik sorunu bir yana kim hangi akla hizmet verdi ise, yolun nerede ise tamamen iş yerlerine, ticari merkezlere, eğlence noktalarına dönmesi ile yol can ve mal güvenliği açısından çok daha sıkıntılı bir hal almış durumda. Bu güzergâhta bankalardan kafelere kadar işletmelerin otoparkları olmadığı gibi uygunsuz park ile yayalar ve sürücüler için durum çok daha vahim bir halde.

Meram Yeni Yol’un bu halini bilenler önce Meram Yaka Yolu’nu alternatif yol haline getirmeye çalışıyorlar. Tabii burası da çekmeyecek o zaman da sıra Eski Yol’a gelecek. Mesela yeni yol ile eski yolu birbirine bağlayan en önemli arter yoğunluk nedeni ile Eğitim Araştırma’nın dibindeki yol idi. Ama gelinen noktada burası ana yoldan da daha korkunç bir duruma gelince Fatma Hanım, İlahiyat’ın tam karşısından Eski Yol’a bağlanan nefis bir yol açmış. Tam da Ateş Baz Türbesi’nin önünden, bu yolu iki gün önceden keşfettim. Çocuklar gibi sevindim. Önce gittim sonra sevincimden döndüm bir kez daha geldim.

Bu yolun açılması şunun için de önemli; bu yol öyle cadde bulvar açmaya da benzemez. Çünkü yolu askeriyeden almışlar.

Meram Yeni Yol ile Eski yol arasında geçişlerin olamamasının en büyük nedeni Türk Silahlı Kuvvetlerine ait arsalar idi. Ama demek ki istenince bu da oluyormuş. Bu yol için Fatma Başkan çok dua alır onu biliyorum. Ve biz de tekrar tekrar Başkan’a bu yol için teşekkür ediyoruz.

TELEKOM’A TEŞEKKÜRLER

Bir teşekkür de Telekom’un yöneticilerine ve işçilerine olacak. Önceki gün bir okurumuzun göndermiş olduğu fotoğraf ve not ile Işıklar Mahallesi’nde devrilmek üzere olan Telekom direğini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Saat 12. 30 sularında aşağıdaki fotoğraf bize ulaştı.

 

foto-034.jpg

 

Bizde vatandaşlarımız adına Türk Telekom İl Müdür Yardımcısı Müdür Vekili Mehmet Murat Uslular Bey’e ve ekibine çok teşekkür ederiz. Tabii bu arada Telekom’dan da şöyle küçük bir sitem aldık. Bu direk ile ilgili kendilerine hiçbir ihbarda bulunulmamış. Bir ihbar kaydı yokmuş. Biz yazınca haberleri olmuş ve sabah çıkan yazı üzerine de öğlene direk yapılmış.

Biz hep bir şeyi savunuyoruz. Bizim yöneticilerimiz iyi niyetli ve de özellikle dürüst insanlar. Hatalar, eksikler olabilir mi? Olur.

Yeter ki niyet iyi olsun. Bizim de bu iyi niyetten asla şüphemiz yok. 

Biz sade vatandaşlarımız adına siz değerli yöneticilerimize çok çok teşekkür ederiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kurumlar prensipleriyle yücelirler.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Askeri Hastane girişi önündeki U dönüşünü sorun olmaktan çıkarttığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR