Uğur Özteke

Uğur Özteke

Fatma Toru’dan Korkuyorum!

Fatma Toru’dan Korkuyorum!

Şaka.. Şaka.. Şaka…

Korkmayı mecazi anlamda söyledim. İsterseniz biraz geriye giderek Sayın Fatma Toru ve Meram ile ilgili dünden bugüne gelelim, gidebilirsek de yarın için küçük bir pencere açalım.

Fatma Hanım’ı ilk kez “Başkan aday adayı” olduğu zaman daha önceden çalıştığım gazeteye bizi ziyarete geldiği zaman tanıdım.   

O günlerde mevcut Başkan Serdar Kalaycı, Meram’ın başkanı. Ve hala yüzdeye vurulursa da aday adaylığında en öndeki isimdi. Yine o günlerde benim şahsi kanaatim Serdar Başkan’ın kesinlikle aday gösterilmeyeceği yönündeydi. Haaa AK Parti Fatma Hanım’ı başkan adayı olarak gösterir miydi? Yüzde 10’luk bir şansı vardı.

İşte o ilk görüşmemizin ardından tamda bugünkü şekilde bir yazı yazmıştım. Ve parti içinde kamuoyunda sonuncu sıradaki Fatma Hanım’dan kadın olarak kararlığından ve de iddiasından korktuğumu dile getirmiştim.

….

Tekrar seçim öncesini bir hatırlayın Başbakan Erdoğan o kadar deve dişi gibi aday adayının arasından Fatma Hanım’ı aday olarak göstermiş. AK Partililer bile buna isyan etmişlerdi.

Süreç ilerledi Fatma Hanım başkan oldu. Bir kesim hâlâ “Kadın Başkan” diye dudak büküyordu. İşin acı tarafı ise Meram’da mühürü Fatma Hanım’a vuranlar. O günlerde soruyordum ,“Abi Allah aşkına sen oyunu AK Parti’ye vermedin mi?”

Ağız birliği yapmışçasına cevap hep aynı idi, “Ben oyumu Başbakan’a verdim”…

…………

Bizim bildiklerimizi, duyduklarımızı Fatma Hanım duymuyor muydu? Elbette duyuyordu.

O günlerden bugünlere geldik. Görmesek de duyuyorduk. Fatma Hanım 20 saat kendisine gelen telefonlara bakıyor, mümkün oldukça tükenip bittim deyinceye kadar da mahalle mahalle sokak sokak dolaşıyordu.

….

Şimdi artık Fatma Hanım’ın “Kadın Başkanlığını” tartışan yok.

Ama belli bir kesim yamyam gibi gözünü açmış bekliyor: “Bu kadın nerede tökezleyecek?”

Başkan seçildiği günden bu güne bir Meram seçmeni olarak şunu iddia edebilirim ki, “Fatma Hanım’dan korkun. Sessiz sedasız. Yeri geldiği zaman tebessüm ederek yeri geldiği zaman suratını asarak, yeri geldiği zaman elini vererek yeri geldiği zaman görmezlikten gelerek bildiğini okumaya, kilitlendiği hedefe doğru gidiyor.

Bakın demedi demeyin. Yarın bir gün Meram ile ilgili Konya’da ilk olacak bombaları duymaya başlayacaksınız. Meram’da kimsenin elini sürmeye dokunamadığı yerlere kepçe ile girmez ise ben de Uğur Özteke değilim.

….

AK Parti’ye kızanlar. AK Partili olup Fatma Hanım’a hâlâ tek gözle bakanlar. Allah’a şükürler olsun ki bir gün önce Refik Başkan’la, dün Serdar Başkan’la olduğu gibi bugün ve yarın Fatma Hanım’la hiçbir şahsi işim olmayacak. Kendisinden hiçbir istekte bulunmayacağım. Yeri geldiği zaman da gördüklerimi, sizlerden gelenleri adam gibi yazmaya devam edeceğim.

Bana katılın katılmayan ama Allah rızası için bu satırlar bir yere kaydedin. Fatma Hanım başarılı olacak. Çünkü siyasetçi, başkan olarak değil pek çok konuda kadın olarak, kadınsı hisleri ile yönetiyor.

Cenab-ı Allah’ım her konuda olduğu gibi inşallah bu konuda da beni yanıltmaz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hesabı temiz olanın muhasebeden korkusu olmaz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şehir trafiğinin en büyük sıkıntılarından birisi olan işçi servislerine ortak bir çözüm yolu bulunduğu zaman ADAM oluruz.      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR