Uğur Özteke

Uğur Özteke

Fatma Toru’yu Kabullenebilmek…

Fatma Toru’yu Kabullenebilmek…

“Seçim bitti kavga bitti” dersek yanılmış mı oluruz? Vallahi AK Parti Konya ile Meram için bazı şeyleri hâlâ anlayabilmiş değilim. Eskiden geleneksel milli görüşçü olan, bugün ise fanatik mi fanatik AK Partili olan bazı dostlarımı, partilileri ya da sohbetlerdeki insanları tanımakta güçlük çekiyorum.

Bu isimler lafa geldi mi, “Bizim için AK parti filan önemli değil. Bizim için Tayyip Bey her şeyin üzerinde” derler. Yine Konya’da bir şeylere bozulup eleştirmeye başladılar mı da, “Biz oyumuzu Tahir Başkan’a filan atmadık Tayyip Bey’e attık” demeye devam ediyorlar.

Ve bu kesim hâlâ ama hâlâ ısrarla inatla Meram konusunda Başkan Fatma Toru Hanımefendi’ye at gözlükleri ile bakıyorlar.

Bu kez bu dostlara biz de haklı olarak, “Sizi anlamakta zorlanıyorum. Veya siz hâlâ bir arayıştasınız. Bunu bir netleştirin artık. Fatma Hanım haşa gökten inmedi değil mi? Fatma Hanım’ı, Tahir Başkan ile Ahmet Sorgun Bey de tombalan çekmediler. Fatma Hanım’ı bizzat bire bir Tayyip Bey atamadı mı? O zaman Sayın Başbakan’ın seçtiği bir isme hâlâ niye karşısınız?” diye soruyoruz.

….

Gruptan biri hemen şunu söyler, “Abi Fatma Hanım’ı koltuğa oturur oturmaz 80 garip işçinin görevine son verdi. Bu mu adalet?”…

….

İlk günlerde bende böyle bir iddia karşısında “Acaba mı?” bile demeden “Hımmmm, öyle mi ” filan diyorduk. Ama işin sırrını sonradan öğrendik. Daha önceki Sayın Başkan’ın seçime giderken toplu halde işe almış oldukları imiş bu işten çıkartılanlar.

Bu adalet yaaaa.

…..

Şimdi bu 80 işçi kardeşimizi savunurmuş gibi gözükenlere biz sormaya başlamıştık “Hani savunduğumuz o malum adalet. Sen beş yıl boyunca alma seçime bir ay kala al. Sonra da buna adalet de.” Öyle mi?

………..

Neyse bizim işimiz aslında Fatma Hanım’ı savunmak filan değil. Allah izin verirse göreceksiniz ki yine Meram konusunda en tatlı eleştirileri Fatma Hanım’a yine biz yapacağız. Çünkü bu bizim görevimiz. Eğriyle eğri, doğruya da doğru demek..  

Sadece hâlâ anlayamadığım tek bir konu var. O da; AK Partinin A’sına toz kondurmayanların, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı fani bir insan olmanın ötesinde çok farklı yerlere taşıyanların, Başbakanın seçtiği insana daha yolun başında gözünün üzerinde kaşın var demeleri.

ÖZBOYACI ALTIN’I KUTLUYORUM

Bu güzel şehirde sosyal proje anlamında son yıllarda çok az görülen nadir olaylardan birisini üstlenen Özboyacı Altın’ı dolayısıyla Sayın Ziya Özboyacı Bey’i yürekten kutluyorum. Özboyacı Altın artık geleneksel hale getirdiği “Kalemini Annen İçin Aç” sloganı ile orta öğrenim öğrencileri arasında açtığı kompozisyon ve resim yarışmasının ödüllerini törenle verdi.

Özboyacı Altın’ın bu sosyal projesinin şehrin pek kurum ve kuruluşuna örnek olmasını diliyoruz.       

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Rüyaları gerçekleştirmenin en kestirme yolu, uyumamaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücü Gar kavşağında direksiyondan inip arkadaşı ile sohbet edip trafiği tıkamadığı zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR