Murat Güzel

Murat Güzel

Favori Musa Arat!

Favori Musa Arat!

Bu hafta sonu yapılacak AK Parti 5. Olağan kongresi için il başkanlığına aday belirleme sürecinde sona yaklaşıldı.Bugün saat 10’da AK Parti Genel Merkezi’nde Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı SayınAhmet Davutoğlu Ankara’ya çağrılan aday adaylarıyla görüşecek ve son kararı verecek. AK Parti Konya ve Ankara kulislerinden derlediğimiz bilgilere Ankara'ya çağrılan dört isimden Musa Arat başkanlığa son derece yakın görünüyor.

Görüştüğümüz birçok kaynak, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul'un Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Musa Arat'ın başkanlığında hazırlanacak liste ile kongreye gidilmesine ikna ettiğini belirtirken, Arat’ın aday gösterilmemesi halinde Mustafa Ak'ın başkan olabileceğini söylüyorlar. Bu iki isim haricinde kalan diğer isimlere şans tanınmıyor.

Musa Arat'ın il başkanı seçilmesinin AK Parti Konya siyasetinin iç dengeleri açısından da makul olacağını iddia edenler var. Bu kaynaklarımız Musa Arat'ın eski il başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve mevcut teşkilat mensuplarıyla da arasının iyi olduğuna işaret ediyorlar.

Doğrusunu isterseniz bundan yaklaşık üç ay önce, 9 Eylül’de bu köşede yer alan “Ak Parti’deki siyasi ateşin bize fısıldadıkları” başlıklı yazımızda AK Parti Konya’da safların ikiye ayrışıp bir tarafta Ahmet Sorgun ve destekçileri, diğer tarafta Kerim Özkul ve destekçileri olarak niteleyebileceğimiz iki safın oluştuğunu yazmıştık. Bu yazımızın devamında yer alan 15 eylül tarihli “Düşük profilli adaylar” yazısında ise şunları dile getirmiştik: “Ahmet Sorgun milletvekilliği düşündüğü için il başkanlığına aday olmayacaktı, ancak yeni il başkanı için de etkili olmaya çalışıyordu, en azından vekilliği garantilemek için.

Ahmet abinin bu minvalde halef olarak yerine bırakmak istedikleri arasında kulisler müttefik değildi. Bestami İnan, Mustafa Varol, Musa Arat, Ramazan Özkaya en çok ismi zikredilenlerin başında geliyordu. Mustafa Varol’a pek şans tanımayan iddia sahipleri Bestami İnan isminin de kredisini KTO-Karatay Üniversitesi mütevelliliği esnasında tükettiğini ileri sürüyorlardı. Bu durumda Ahmet Sorgun cenahından iki adayın ismi kuvvetleniyor: Ramazan Özkaya ve Musa Arat bey. Doğrusu Ramazan Özkaya, Konya’da güçlü, hem de belediye başkanı çıkartacak kadar güçlü bir lobinin, yani İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nin yönetim kurulu başkanlığını yapmış, siyasal çalışmalarına da 30 Mart seçimleri öncesi yakından tanık olduğum bir isim. Musa Arat için tarafıma aktarılanlarda ise hayra da şerre de yorulabilecek unsurlar yer alıyor. Kimisi Musa beyin 30 Mart seçimlerinde yaptığı çalışmalara dikkat kesilmemiz, kimlerle birlikte olduğunu kollamamız gerektiğini salık verirken kimisi de başkaca, kendilerince kötü gördükleri noktaları aktarıyordu. Sözgelimi bir müddei, Tahir Akyürek-Ahmet Sorgun yakınlığının önemli işaretlerinden birini Musa beyde aramamız gerektiğini söyledi.” Ve devamında da Kerim Özkul cephesinin adayı olarak Mustafa Ak beyin ismini zikretmiştik.

Aradan geçen 3 ay sonunda, sürecin başlangıcında bütün ipler dönemin il başkanı Ahmet Sorgun’un elindeyken, Ahmet abinin bilhassa baro seçimlerinde yaptığı “büyük ve vahim hata”yla inisiyatifi elinden kaçırdığını gördük. Kerim Özkul’un bu süreçte Genel Başkan Danışmanlığı görevini de üstlenmesi il başkanlığı konusunda yaşanan “belirsizliğin” aşılması sürecinde önemli bir adım oldu. Mesele bundan sonra Kerim beyin (dolayısıyla Ahmet Davutoğlu’nun) kiminle çalışmayı tercih edeceği noktasına evrildi.

Bugün için bu sorunun da cevabı verilmiş görünüyor. Gerek başbakanımız Ahmet Davutoğlu, gerekse Kerim Özkul Musa Arat ile çalışmaya karar verdi. Benim gördüğüm bu. Bugün yapılacak görüşmelerde Musa bey vahim bir hata yapmazsa Konya’ya AK Parti İl Başkan Adayı olarak dönecek. Tabii, il başkanlığı hemen her şey olmayacak. Kendi yönetim kurulunu kimlerle, nasıl oluşturacağı da önemli olacak. Bu konuda dengeleri gözeten, hassas bir çizgi izlemesini bekliyorum ben.

İSMAİL KÜÇÜKBAYRAK’IN YARDIMCISININ YARDIMCISI DANIŞMAN!

Konya’da sürdürülen siyasi kulislerin ne kadar yıpratıcı olduğunu bilirsiniz. Son edindiğimiz bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde medyada Başbakan Ahmet Davutoğlu’na danışman olduğu belirtilenler meğer mevcut danışmanlardan İsmail Küçükbayrak’ın yardımcılarından birisine yardımcı olmak üzere bu göreve getirilmiş. Konuşulanlar böyle! Aslını astarını Konya kulislerine sorun!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR