Fed New York Şube Başkanı Dudley:

Fed New York Şube Başkanı Dudley:
NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şube Başkanı William Dudley, ekonominin iyi durumda olduğunu belirterek Fed'in genişleyici parasal politikasının...

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şube Başkanı William Dudley, ekonominin iyi durumda olduğunu belirterek Fed'in genişleyici parasal politikasının zamanla kaldırılması gerektiğini söyledi.

Dudley, York College'da yaptığı konuşmada, Fed'in para politikası ve ABD ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fed'in genişleyici para politikasının devam etmesi durumunda zamanla yüksek enflasyon probleminin ortaya çıkabileceğine dikkati çeken Dudley, "Bu nedenle para politikası ileride daha az genişleyici olmalı." dedi.

Dudley, Fed'in faiz oranlarını artırmasını "hassas ayarlama" olarak tanımlarken, faiz artırımının şu anda "uygun ve gerekli" olduğunu, ancak artırımların sert biçimde yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Amerikan ekonomisinde istihdamın ve enflasyonun Fed'in hedeflerine yakın olduğuna işaret eden Dudley, "Ekonomi şu anda gayet iyi bir yerde. Tam istihdama çok yaklaştık. İşsizlik biraz daha düşebilir. Ancak o zaman da enflasyon problemiyle karşılaşırız." ifadelerini kullandı.

Dudley, Amerikan ekonomisinin Fed'in faiz artışlarına uyum göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Fed, 15 Mart'ta politika faizi oranını 25 baz puan artırarak yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltmiş ve bu seneki ilk, Haziran 2006'dan beri de üçüncü faiz artışını gerçekleştirmişti.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.