Federasyon başkanlarından teröre tepki

Federasyon başkanlarından teröre tepki
Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar:"Bizi, bize bıraksınlar kardeş kardeş yaşamayı biliriz"- Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: "Bu ülke hiçbir zaman bu tür faaliyetlerle yılgınlığa uğratılamayacaktır"

ANKARA (AA) - Spor federasyonlarının başkanları, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımsızlığa, vatana, bayrağa kurşun sıkan ellerin kırılması gerektiğini belirtti.

Taşpınar, "Kan ağlıyoruz. Hainler sonuna kadar temizlenmeli. Bizi, bize bıraksınlar kardeş kardeş yaşamayı biliriz. Hiç kimse terör örgütlerine alet olmasın" diye konuştu.

Türkiye'nin spor yapan, bayrağı göndere çektiren ve ülkeyi temsil eden gençleri olarak bu olayı lanetlediklerini dile getiren Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise "Bu ülke hiçbir zaman bu tür faaliyetlerle yılgınlığa uğratılamayacaktır. Bu millet tarihten bugüne çok büyük sıkıntılar geçirdi. Bunu da birlik ve beraberlik içinde atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da terörü şiddetle lanetlediklerini söyledi. Aydın, "Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız başarı kursağımızda kaldı. Ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum" dedi.

Terörü lanetleyen Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise şöyle konuştu:

"Ülkemizin birliğine kastedenler hak ettikleri cezaları bulacaktır. Bizim birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozamayacaklar. Devletimiz ve milletimiz olarak dimdik ayaktayız."

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de her türlü terör olayına birlik ve beraberlik içinde kalarak, karşı durmaları gerektiğini söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.