Fed'in Yönetim Kurulu Üyesi Powell:

Fed'in Yönetim Kurulu Üyesi Powell:
NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell, ekonomik risklerin dengeye kavuştuğunu belirterek, Fed'in kademeli olarak faiz...

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell, ekonomik risklerin dengeye kavuştuğunu belirterek, Fed'in kademeli olarak faiz artışı yapabileceğini söyledi.

New York'taki Forecasters Club'da bir konuşma yapan Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faiz artırım konusunda şu ana kadar "epey sabırlı" davrandığını ifade ederek, "Ekonomik riskler artık daha dengede. Ekonominin beklendiği gibi devam etmesi durumunda, Fed'in kademeli olarak para politikasını sıkılaştırması uygun olur." dedi.

Powell, Fed'in faiz artırma hızının ekonomideki gelişmelere bağlı olacağının altını çizerek, FOMC'nin işgücü piyasasında iyileşmenin devam etmesini ve enflasyonun yüzde 2'lik hedefe ulaşmasını öngördüğünü bildirdi.

Ekonominin, Fed'in işsizlik oranı ve enflasyon hedeflerinde doğru yaklaşmakta olduğuna dikkati çeken Powell, ABD ekonomisinde büyümenin yavaş olmasına rağmen büyüme hızının diğer gelişmiş ekonomilere göre daha iyi olduğunu vurguladı.

Fed, en son geçen aralık ayında politika faizi oranını 25 baz puan artırarak yüzde 0,50-0,75 aralığına yükseltmiş, 2017'ye yönelik faiz artışı beklentisini de ikiden üçe çıkarmıştı.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 14-15 Mart tarihlerinde Washington'da gerçekleştirilecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.