Felluce'de DAEŞ kontrolündeki son bölgeye operasyon

Felluce'de DAEŞ kontrolündeki son bölgeye operasyon
Irak federal polisinin, Enbar iline bağlı Felluce ilçesinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde kalan son bölgeyi ele geçirmek için operasyon düzenlediği belirtildi

Irak federal polisinin, Enbar iline bağlı Felluce ilçesinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde kalan son bölgeyi ele geçirmek için operasyon düzenlediği belirtildi.

Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce ilçesinde DAEŞ'in kontrolündeki son bölge El-Colan Mahallesi'ne düzenlenen baskında örgütün büyük zayiat verdiğini söyledi. Örgüte giden tüm ikmal yollarının kesildiğini kaydeden Cevdet, El-Muallimin Mahallesi'nde ise füze ve çeşitli mühimmatın imal edildiği bir atölyenin bulunduğunu aktardı.

Öte yandan, Felluce'yi kurtarma operasyonunun komutanı Korgeneral Abdulvehhab es-Saidi de operasyonun başlangıcından bu yana geçen yaklaşık bir aylık sürede bin 500 militanın yakalandığını ifade etti.

Saidi, söz konusu örgüt mensuplarının, evlerini terk eden ailelerin arasına sızarak El-Halidiyye ve El-Amiriyye şehirlerine kaçmaya çalışırken yakalandığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.