Felluce'deki açlık krizi

Felluce'deki açlık krizi
Müslüman Bilgeler Konseyi, Irak'ın Enbar vileyetine bağlı Felluce'de yaşanan insani dramı kınadı

KAHİRE (AA) - Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib'in başkanlığını yaptığı Müslüman Bilgeler Konseyi, Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'ye uygulanan ambargo nedeniyle yaşanan insani dramı kınadı.

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de bulunan konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada, Felluce'de masum insanlara uygulanan aç bırakma ve öldürme politikalarını kınanırken, İslam'ın, ne şekilde olursa olsun insanları öldürmeyi haram kıldığı ifade edildi.

Felluce'de yaşananların, dini değerler, beşeri örf ve uluslararası sözleşmelerle çeliştiğinin kaydedildiği açıklamada, kasaba halkının abluka altına alınmasına terör örgütü DAEŞ'in neden olduğu belirtildi.

Konsey, uluslararası toplum ve insani yardım kuruluşlarını, abluka altındaki Felluce halkının kurtarılması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Geçen pazar günü, Felluce'de gıda ve ilaç yetersizliğinden 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Irak İnsan Hakları Bağımsız Yüksek Komisyonu şubat ayında, Irak güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce'de gıda ve tıbbi malzemelerin tükendiğini duyurmuştu.

Felluce 2014 yılından bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak güçleri ise örgüte giden yardım yollarını kesmek amacıyla kasabayı abluka altında tutuyor.









Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.