Felluce'deki açlık krizi

Felluce'deki açlık krizi
Irak hükümeti, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Felluce'ye insani yardım girişine onay verdi

ENBAR (AA) - Irak hükümetinin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'ye insani yardım girişine izin verdiği bildirildi.

Bağdat hükümetiyle müzakerede bulunan Felluce İnsani Yardım Heyeti Başkanı Kemal ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığın açıklamada, heyetin 2 gün boyunca başkentte hükümet yetkilileriyle görüştüğünü ve Felluce'ye ilaç ve gıda maddelerinden oluşan yardımların girişi için onay aldıklarını söyledi.

Duleymi, "Merkezi hükümet Felluce'ye gıda ve ilaç yardımı yapılmasını istiyor. Ancak başlangıçta müzakere heyetinin kasaba halkından ve tarafsız kişilerden oluşmasını şart koştu" dedi.

Yardım maddelerinin girişi için terör örgütü DAEŞ'in de onay verdiğini belirten Duleymi, bu kafilenin başarıyla kasabaya girmesi durumunda başka yardım kafilelerinin de gönderileceğini dile getirdi.

DAEŞ kontrolündeki Felluce'de önceki hafta gıda ve ilaç yetersizliğinden 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Irak İnsan Hakları Bağımsız Yüksek Komisyonu şubat ayında, Irak güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce'de gıda ve tıbbi malzemelerin tükendiğini duyurmuştu.

Felluce, 2014 yılından bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak güçleri ise örgüte giden yardım yollarını kesmek amacıyla kasabayı abluka altında tutuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.