Felluce'den 19 bin sivil kaçtı

Felluce'den 19 bin sivil kaçtı
Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Muhammet, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Enbar ilinin Felluce kentinden kendi imkanlarıyla kaçmayı başaran sivillerin sayının 19 bine ulaştığını söyledi

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammet, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Enbar ilinin Felluce kentinden kendi imkanlarıyla kaçmayı başaran sivillerin sayının 19 bine ulaştığını belirtti.

Muhammet, AA muhabirine Felluce kentinde mahsur kalan 50 bin sivil ve kentten kaçmayı başaran diğer kişilerin durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Felluce kentini kurtarma operasyonunun yoğun çatışmalarla devam ettiğini aktaran Muhammet, kent içerisinde mahsur kalan birçok sivilin kendi imkanlarıyla kaçmaya çalıştığını ifade etti.

Felluce'den kaçmayı başaran sivillerin durumunun çok iyi olmadığını belirten Muhammet, "Kurtarma operasyonunun başlamasından sonra, çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı bölgelerdeki siviller, cephenin diğer tarafına geçmek için büyük riskler alıyor. Bakanlık olarak elimize geçen verilere göre şu ana kadar kentten çıkmayı başaran sivillerin sayısı 19 bine ulaştı. Söz konusu siviller daha çok Felluce kentinin Amiriye kasabasına sığınmış durumda." dedi.

Kentten kaçmayı başaran sivillerin, çatışma bölgesine yakın bölgelerde dağınık bir şekilde kaldığına değinen Muhammet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DAEŞ, kent merkezinde mahsur kalan diğer 50 bin sivilin kesinlikle kaçmasına izin vermiyor. Örgüt onları bir kalkan olarak kullanıyor. Çatışmaların yoğun yaşandığı bölgelerdeki siviller, imkan buldukları takdirde gizlice cephenin diğer tarafına geçmeye çalışıyor. Bu yüzden sivillerin bir alanda olduğunu veya bir arada kaldıklarını söylememiz mümkün değil çünkü herkes kendi imkanlarıyla farklı bölgelerden kaçıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.