Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılma operasyonu hazırlıkları

Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılma operasyonu hazırlıkları
Irak Başbakanı İbadi:-"Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılma operasyonuna aşiret güçlerinin iştirak etmesi için uygun planın yapılması lazım"-"Kentin kurtarılması için kapsamlı planımız var. Sivillerin korunmasına önem vereceğiz"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Enbar'a bağlı ve terör örgütü DAEŞ kontrolündeki Felluce'ye yönelik muhtemel kurtarma operasyonunda bölge halkının iştirak etmesi için uygun planların yapılması gerektiğini belirtti.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, İbadi, Bağdat'ta Felluceli aşiret liderleri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, bölgenin DAEŞ'ten kurtarılması planı ve hazırlıklarını görüştü.

İbadi, Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılma operasyonunda bölgedeki aşiret güçlerinin iştirak etmesi için uygun planlarının yapılmasının önemine değindi.

"Düşman (DAEŞ), kırılma yaşıyor ve Samarra operasyonunda ciddi anlamda püskürtüldü" diyen İbadi, "Felluce'nin kurtarılması için kapsamlı planımız var. Felluce'deki sivillerin korunmasına önem vereceğiz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.