Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü

Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun'da Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü yapıldı

SAMSUN (AA) - Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, "Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü" düzenlendi.

Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan grup, İstiklal Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na, oradan da Kurtuluş Yolu'na kadar ellerindeki fener ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Yürüyüş sırasında bando eşliğinde marşlar söylendi, önceden belirlenen yerlerde durularak halk oyunları gösterileri sergilendi.

Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünce, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü sporcularının da atlarıyla katıldığı yürüyüşe, özellikle İstiklal Caddesi üzerinde vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

81 ilden 500 izci ve yaklaşık 300 kişilik halk oyunları ekibinin katıldığı etkinlik Kurtuluş Yolu'nda sona erdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.