Fenerbahçe-Amed Sportif Faaliyetler maçından notlar

Fenerbahçe-Amed Sportif Faaliyetler maçından notlar
Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Pereira, kupa mücadelesinde, Beşiktaş maçına göre Alves dışında kadroyu tamamen değiştirdi

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final turunda Amed Sportif Faaliyetler ile yaptıkları rövanşta, as oyuncularını dinlendirdi.

Portekizli teknik adam, takımının Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile oynadığı ve 2-0 kazandığı karşılaşmaya göre kupa mücadelesinde Bruno Alves'in dışında kadroyu tamamen değiştirdi.

Sezon içinde birçok maçta görev verdiği Volkan Demirel, Simon Kjaer, Mehmet Topal, Josef de Souza, Robin van Persie, Volkan Şen, Gökhan Gönül ve Caner Erkin'i Amed Sportif Faaliyetler karşısında kadroya almayan Pereira; Fabiano, Alper Potuk ve Diego'yu ise yedek soyundurdu.

Fenerbahçe'nin Amed Sportif Faaliyetler ile yaptığı karşılaşmada bu sezon kupadaki Tuzlaspor ve Antalyaspor maçlarında görev yapan Ertuğrul Taşkıran kalede şans buldu. Sakatlığı geçen Abdoulaye Ba, savunmanın göbeğinde Alves ile görev aldı.

Defansta, solda Hasan Ali Kaldırım ve sağda Şener Özbayraklı şans bulurken, savunma dörtlüsünün önünde Michal Kadlec, Mehmet Topuz ve Raul Meireles forma giydi. Kadlec, Kasımpaşa ile oynanan lig maçında olduğu gibi Amed Sportif Faaliyetler karşısında da ön liberoda görev yaptı.

Sarı-lacivertli ekibin kupada, Giresunspor ile deplasmanda yaptığı maçta sakatlanan Ba ile Antalyaspor karşılaşmasında sakatlık geçiren Ertuğrul, tedavilerinin ardından takımdaki yerlerini aldılar.

Beşiktaş maçında sonradan oyuna girerek takımının ikinci golünü atan Luis Nani, Pereira tarafından ilk 11'de sahaya sürülürken, genç oyuncu Ramazan Civelek de ilk 11'de yer aldı. Son resmi maçlarda Van Persie'nin yedeği olarak maçlara başlayan Fernandao ise ilk 11'de şans buldu.

Sakatlığı süren Lazar Markovic, Amed Sportif Faaliyetler maçında kadroda yer almadı.


- Yabancı basın mensupları da takip etti


Mücadeleyi 6 Fransız, 2 Hollandalı ile birer İngiliz ve Alman basın mensubu da takip etti.

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi ve tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Sarı-lacivertliler, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratında bulundu.

Çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe'ye konuk olan Amed Sportif Faaliyetler'in taraftarları, İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karar doğrultusunda tribünde yer almadı.

Karşılaşmayı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinden gelen 45 çocuk da tribünden izledi.

Maçın oynandığı Ülker Stadı'nın çevresinde ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Öte yandan tribünde, Fenerbahçeliler Derneğinin düzenlediği organizasyonla 20 görme engelli de yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.