Fenerbahçe Başkent Deplasmanında

Fenerbahçe Başkent Deplasmanında
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında yarın deplasmanda Osmanlıspor ile karşı karşıya gelecek

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında yarın deplasmanda Osmanlıspor ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'in ilk 3 haftasında 1 beraberlik, 2 yenilgi alarak tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan sarı-lacivertliler, ardından yaptığı iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Ligin 4. haftasında 5-1 kazandığı Kasımpaşa maçıyla çıkışa geçen sarı-lacivertli ekip, 5. haftada Gaziantepspor'u 2-1, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Hollanda temsilcisi Feyenoord'u 1-0'lık skorlarla mağlup etti.

Son üç maçını da kazanarak taraftarının yüzünü güldüren Fenerbahçe, Osmanlıspor deplasmanından da galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde İsviçre 2. Futbol Ligi takımlarından Zürih'e yenilen Osmanlıspor, bu sezon resmi maçlardaki ilk mağlubiyetini alırken, Süper Lig'de henüz yenilgi yüzü görmedi.

Osmanlı Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçta hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

Emenike 3 maçtır gol atıyor
Fenerbahçe'nin Osmanlıspor maçında gol yollarındaki en büyük kozu, son 3 karşılaşmada da gol bulan Emmanuel Emenike olacak.

15. randevu
Fenerbahçe ile Osmanlıspor, Süper Lig'de yarın 15. kez karşılaşacak.

Sarı-lacivertliler, eski adı Ankaraspor olan rakibiyle geçmişte ligde 14 kez karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 2'si hükmen olmak üzere 9'unu kazandı, başkent ekibi 2 kez galip geldi, 3 müsabaka ise berabere bitti.

Geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin 6'sı hükmen galibiyetlerden doğan 24 golüne, Ankara temsilcisi 11 golle yanıt verdi.

Geçen sezon Ankara'daki maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı, İstanbul'daki müsabaka golsüz sona erdi.

Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonunun o zamanki adıyla Ankaraspor'un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Fenerbahçe lehine tescil edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.