Fenerbahçe beklentileri karşılayamadı

Fenerbahçe beklentileri karşılayamadı
Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu şampiyon Beşiktaş'ın ardından 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, istediği gibi bir sezon geçiremedi

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, istediği gibi bir sezon geçiremedi.

Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ve kadrosunu 11 transferle güçlendiren sarı-lacivertliler, sezonu ikinci sırada tamamladı. En son şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda alan Fenerbahçe, geçen yıl Galatasaray'a bu sezon da Beşiktaş'a şampiyonluğu kaptırdı.

Sezonu Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 74 puanla tamamlayan Fenerbahçe, üst üste ikinci kez Süper Lig'i ikinci sırada bitirdi. Sarı-lacivertliler son 7 sezonda 5. kez ikincilikle sezonu tamamladı.

-Harcamalar karşılıksız kaldı -
Fenerbahçe'nin sezon başında izlediği transfer politikası şampiyonluk için yeterli olmadı.

Sarı-lacivertlilerin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirdiği bonservis ücretlerinde Josef de Souza 8 milyon avro, Simon Kjaer 7 milyon 650 bin avro, Ozan Tufan 7 milyon avro ve Luis Nani 6 milyon avro bedele sahip. Fenerbahçe, 6 milyon avrodan düşük bedelleri KAP'a bildirmezken, basına yansıyan ücretlere göre Van Persie'ye 5 milyon 500 bin avro, Fernandao'ya 3 milyon 400 bin avro, Volkan Şen'e 2 milyon 500 bin avro, Şener Özbayraklı için ise 1 milyon 500 bin avro bonservis parası verildi.

Robin Van Persie, Jose Fernandao, Şener Özbayraklı ve Volkan Şen'in bonservis bedelleri resmi olarak açıklanmazken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ozan'ın transferlerinden önce kulübün yüksek divan kurulu toplantısında toplam 34,5 milyon avro bonservis bedeli ödediklerini duyurmuştu. Bursaspor'dan 7 milyon avroya transfer edilen Ozan'dan sonra bu rakam 41,5 milyon avroya ulaştı.

-Torku Konyaspor maçı kırılma anı oldu -

Fenerbahçe için Süper Lig'in 27. haftasındaki Torku Konyaspor yenilgisi adeta kırılma anı oldu.

Şampiyonluk yolunda ipleri elinde tutan ve o hafta itibarıyla kalan maçları kazanması durumunda ligi zirvede bitirecek olan Fenerbahçe, Konya'da beklemediği bir yenilgi aldı. Rakibine 2-1 yenilerek avantajı Beşiktaş'a kaptıran sarı-lacivertliler, daha sonra da Galatasaray'la berabere kalarak yarışın oldukça uzağında kaldı.

-Avrupa'da da istenilen olmadı -
UEFA Avrupa Ligi'nde finali hedefleyen Fenerbahçe, bu kupaya da beklediğinden erken veda etti.

Sezon UEFA Şampiyonlar Ligi parolasıyla başlayan sarı-lacivertli takım, ön elemede Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e elendi ve yeni hedefini UEFA Avrupa Ligi olarak belirledi. Bu kulvarda başarılı bir grafik çizen Fenerbahçe, çeyrek finalin kapısından döndü.

Van Persie krizi yaşandı
Fenerbahçe'de bu sezon en fazla konuşulan konu teknik direktör Vitor Pereira'nın Hollandalı yıldız Van Persie'yi verdiği süre oldu.

Sezon başından mart ayına kadar bu ikili arasında yaşanan gerginlikler basına yansıdı. Pereira oyuncusunun hazır olmadığını savunurken, Van Persie yeteri kadar forma şansı bulamadığı konusunda serzenişte bulundu.

-Caner Erkin kadro dışı kaldı -
Fenerbahçe'de bu sezonun en büyük kriz, Caner Erkin'le teknik direktör Vitor Pereira arasında Galatasaray derbisi öncesi yaşanan sıkıntı oldu.

Bu sezon genellikle sol bekte Hasan Ali Kaldırım'a şans veren Pereira, 13 Nisan'da oynanan Galatasaray derbisinde de bu ismi oynatma kararı aldı. Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde kadronun açıklandığı toplantıda Caner Erkin, ilk 11'de olmadığını görünce teknik direktörüne tepki verdi. İkili arasında yaşanan gerginlikten sonra Caner Erkin süresiz kadro dışı kaldı.

-Tek hedef Türkiye Kupası -
Fenerbahçe, büyük umutlarla girdiği sezonu kupasız kapatmamak için Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak için mücadele edecek.

Muhabir: - ERKAN TİRYAKİ/ERCAN DOĞAN

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.