Fenerbahçe - Beşiktaş Maçı

Fenerbahçe - Beşiktaş Maçı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, kadrosunda iki değişikliğe gitti. Kayserispor maçında oynayan Salih Uçan ve Fernandao'nun yerine Sow ile Van Persie ilk 11'de sahaya çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş derbisinde takımını iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Vodafone Arena'da oynanan derbide Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Kayserispor'a 4-1 kaybettikleri maçtan iki değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Salih Uçan'ın yerine Moussa Sow, Jose Fernandao'nun yerine ise Robin van Persie derbide 11'de sahaya çıktı.

Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsünde yine Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Marti Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'da oluştu. Orta sahanın ortasında Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk'u oynatan Advocaat, kanatları Jeremain Lens ile Sow'a emanet etti. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Van Persie oynadı.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Fernandao, Oleksandr Karavaiev, İsmail Köybaşı, Roman Neustaedter ve Aatıf Chahechouhe şans bekledi.

Van Persie ilk 11'de

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, Beşiktaş derbisinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Süper Lig'de 4 maçtır ilk 11'e hasret kalan Van Persie, kupadaki son karşılaşmada Amed Sportif Faaliyetler maçında 11'de oynamıştı.

Teknik direktör Advocaat, diğer kupa maçlarına göre Beşiktaş karşısında ideal 11'ini sahaya sürerken Van Persie'yi de ileri uçta Fernandao'nun yerine görevlendirdi.

Sow takıma döndü

Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Moussa Sow, Beşiktaş derbisine ilk 11'de başladı.

Senegal Milli Takımı'ndan dönerek son 3 antrenmana katılan Sow, derbide formayı kaptı. Sow, son olarak 26 Aralık'taki Trabzonspor maçında oynamıştı.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan da sakatlığını atlattı ve kendisine ilk 18 kişilik kadroda yer buldu. Ozan, sakatlığı nedeniyle geçen hafta Kayserispor maçında oynayamamıştı.

İsmail Köybaşı, 9 ay sonra Vodafone Arena'da

Fenerbahçe'nin sezon başında Beşiktaş'tan kadrosuna kattığı İsmail Köybaşı, 9 ay sonra Vodafone Arena'ya çıktı.

İlk kez eski takımına karşı kadroda yer alan İsmail, son olarak Beşiktaş formasıyla Dolmabahçe'de 15 Mayıs 2016'da Osmanlıspor'a karşı oynamış ve takımıyla şampiyonluk turu atmıştı.

Milli futbolcu, 266 gün sonra Vodafone Arena'ya bu kez rakip olarak geldi. İsmail, yedekler arasında Advocaat'tan şans bekledi.

- Volkan Şen ve Salih Uçan yok

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Volkan Şen ve Salih Uçan, derbide forma giyemedi.

Devre arası kampından bu yana takımdan uzak kalan Volkan ile geçen hafta Kayserispor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Salih, Beşiktaş maçında takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Sarı-lacivertli takımda kadro dışı kaldıktan 1.5 ay sonra affedilen Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Fenerbahçe'de bu dört isim dışında teknik direktör Dick Advocaat'ın tercihi doğrultusunda Miroslav Stoch da kadroya dahil edilmedi.

Fenerbahçe taraftarının deplasman hasreti bitti

Fenerbahçe taraftarı 5 yılı aşkın süre sonra bir derbi maçını ilk kez deplasmanda izledi.

Deplasman yasağı gelmeden önce sarı-lacivertli taraftarlar son olarak Beşiktaş'la 27 Ekim 2011'de oynanan derbiye gitmişti. Fenerbahçeli taraftarlar bin 928 gün sonra yine bir Beşiktaş derbisiyle deplasman hasretini dindirdi.

Yaklaşık 2 bin sarı-lacivertli taraftar öğle saatlerinde Kadıköy'de toplanmaya başladı. Kulübün tahsis ettiği otobüslerle Ülker Stadı'nın önünden Vodafone Arena'ya gelen Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarına destek oldu.

Yolculuk sırasında Fenerbahçeli taraftarlar kendilerini taşıyan otobüslere de ciddi zarar verdi. Otobüslerin çoğunun camları taraftarlarca kırıldı.

Öte yandan Fenerbahçe, 4 yıl sonra Dolmabahçe'de maça çıktı. Dolmabahçe'ye Beşiktaş'ın eski stadına son olarak 3 Mart 2013'te giden sarı-lacivertliler, Vodafone Arena'ya ise ilk kez ayak bastı.

İki takımdan örnek davranış

Derbi maçta iki takım futbolcuları da seremoniye yetim çocuklarla çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfının organizasyonu kapsamında iki takım da örnek bir davranışa imza attı.

Beşiktaşlı futbolcular da sahaya İHH İnsani Yardım Vakfının "Yetim Gülerse Dünya Güler" pankartıyla çıktı ve tribünlerin alkışını aldı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.