Fenerbahçe-Galatasaray arasında ilk maç 17 Ocak 1909'da yapıldı

Fenerbahçe-Galatasaray arasında ilk maç 17 Ocak 1909'da yapıldı
Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray ilk maçını 17 Ocak 1909'da bugün Şükrü Saracoğlu Stadı'nın olduğu yerde yaptı. Türkiye'de "Ezeli Rekabet", o günkü adıyla "Kıtalararası Derbi" olarak adlandırdığı Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti başladı

PAPAZIN ÇAYIRI

Papazın Çayırı (daha sonraki adlarıyla Union Club Sahası ve İttihatspor Sahası), İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alan ve futbol maçlarının oynandığı eski saha. Sahanın olduğu bölgede, günümüzde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu yer almaktadır. Fenerbahçe-Galatasaray arasında ki ilk maçta burada yapılmıştır.

İLK KARŞILAŞMA

1905 yılında kurulan Galatasaray ile, 1907'de kurulan Fenerbahçe ilk olarak 17 Ocak 1909 tarihinde, özel bir maçta karşı karşıya geldi. Bugünkü Şükrü Saracoğlu standyumunun olduğu yerde bulunan Union Club Sahası'ndaki bu ilk maç 2-0'lık Galatasaray galibiyetiyle sonuçlanmıştı. 

İstanbul Futbol Ligi kapsamında, 9 Ocak 1910'da oynanan ve iki takım arasındaki ilk resmî maç olma niteliği taşıyan ikinci maç, Galatasaray'ın 3-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

1914 yılına kadar oynadığı tüm maçları rakibinden gol yemeden kazanmayı başaran Galatasaray, 4 Ocak 1914'teki 4-2'lik maçta ilk mağlubiyetini aldı. 

GALATASARAY KADROSU

Galatasaray sahaya Ahmed Robenson, Bekir Sıtkı Bircan, Milo Bakic, Adnan İbrahim Piroğlu, Horace Armitage, Sabri Mahir, Hasan Basri, Celâl İbrahim, Fuad Hüsnü Kayacan, İdris Bey ve Emin Bülend Serdaroğlu 11'i ile çıkmış ve Galatasaray'a futbolculardan biri olan Horace Armitage teknik direktörlük yapıyordu.

FENERBAHÇE KADROSU

Fenerbahçe ise Asaf Beşpınar, Dalaklı Hüseyin, Hasan Kamil Sporel, Hassan Sami, Gustave Haenny, İzzi Hüseyin, Fethi Bey, Şefkati Hulusi, Yahya Berki Karagözoğlu, Galip Kulaksızoğlu ve Memiş Bey ile sahaya çıktı ve Fenerbahçe de Galip Kulaksızoğlu yönetimindeydi.

GALATASARAY 2 - FENERBAHÇE 0

İlk mücadeleyi Emin Bülent Serdaroğlu'nun attığı gollerle Galatasaray, bu maçtan 2-0'lık galibiyetiyle ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.