Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nda Şampiyonluk Sevinci

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nda Şampiyonluk Sevinci
- Antrenör Abbondanza:"Bu sezon çok çalıştık. Kızlarımız bu başarıları hak etti"- Fenerbahçeli oyuncu Polen:"Çok mutluyuz. Hedefimiz olan 3 kupadan 2'sini kazandık"- Sarı-lacivertli oyuncu Ezgi:"Kupa Voley'in ardından lig şampiyonluğunu da kazanmak bambaş


İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - Voleybolda 2016-2017 sezonunda Kupa Voley'in ardından Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde de şampiyon olan Fenerbahçe'de, iki kupanın sevinci yaşanıyor.

Sarı-lacivertli kulüp, Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı için Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde medya günü organizasyonu düzenledi. Antrenör Marcello Abbondanza ile oyuncular Polen Uslupehlivan ve Ezgi Dilik, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Takımının sergilediği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getiren İtalyan çalıştırıcı Abbondanza, "Bu sezon çok çalıştık. Her gün birbirinden zor antrenmanlar yaptık. Kızlarımız bu başarıları hak etti. Gerçekten kendilerini aştılar. Sakatken bile daha fazla özveri göstererek oynadılar." dedi.

Kupa Voley ve Vestel Venus Sultanlar Ligi'ni şampiyon tamamladıklarını, CEV Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmayı ise son eşleşmede Eczacıbaşı VitrA'ye elenerek kaçırdıklarını anlatan Abbondanza, "Eczacıbaşı VitrA gerçekten harikulade bir kadro hazırlamıştı. Özellikle yabancılar açısından çok kuvvetliydi. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı aslında hak eden takımdı, diye düşünüyorum. Biz biraz da şanssızdık. Sonuca yakındık. Biraz daha şanslı olsaymışız, o zaman Dörtlü Final'de de devam edebilirdik belki. Ancak biz Eczacıbaşı VitrA kadar hazır durumda değildik." diye konuştu.

Kadın voleybolunda Türkiye'nin dünyada bir numara olduğunu belirten İtalyan teknik adam, "Vestel Venus Sultanlar Ligi şu anda dünyanın en rekabetçi organizasyonu. Daha kuvvetli bir lig yok. Sadece Fenerbahçe, VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA değil, Bursa Büyükşehir Belediyespor CEV Challenge Kupası'nı kazandı. Galatasaray, CEV Kupası'nda yarı final oynadı. Daha kuvvetli bir lig yok." değerlendirmesinde bulundu.

Abbondanza ayrıca, İtalyan teknik adamların Türkiye'deki rekabetine de değinerek, "VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti ile lig şampiyonluklarında rekabet içindeyiz. Massimo Barbolini de Eczacıbaşı VitrA ile FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu. İtalyan çalıştırıcıların büyük bir mücadelesi var burada." şeklinde görüş belirtti.


- Polen: "Üç hedefimizden ikisine ulaştık"


Fenerbahçeli oyuncu Polen Uslupehlivan, "Çok mutluyuz. Hedefimiz olan 3 kupadan 2'sini kazandık. Birini ise kıl payı kaçırdık, diyebilirim." ifadesini kullandı.

Lig şampiyonluğunun kendileri için çok özel ve güzel olduğunu vurgulayan sarı-lacivertli oyuncu, şunları söyledi:

"Galatasaray ile yaptığımız final serisi, atmosfer ve oynanan voleybol anlamında çok keyifliydi. Seriyi 3-0 kazanıp şampiyon olduk. Sonuç olarak sezon sonu itibarıyla 2 kupayla buradayız ve çok mutluyuz. Fenerbahçe'nin hedefleri her zaman yüksek. Gelecek sezon da zor geçecektir. Çünkü Türkiye ligi çok kuvvetli bir organizasyon. Şampiyonlar Ligi de öyle ama oranın da en güçlü ekipleri yine Türkiye'den. Bu sezon bir Türk ekibi şampiyon, bir başka Türk ekibi de üçüncü oldu. Seneye umarım her şey Fenerbahçe için çok daha iyi olur."

Final serisinin son maçının ardından Fenerbahçeli ve Galatasaraylı oyuncuların birlikte fotoğraf çektirmesine değinen Polen, "Sonuçta spor yapıyoruz. Kardeşlik ve dostluk bunun içinde var. Biz de bunu gösterdik. Zaten oyuncular arasında hiçbir zaman problem olmaz. Her şey olması gerekiği gibi gerçekleşti." açıklamasında bulundu.


- Ezgi: "Oldukça yorucu bir sezondu"


Oyunculardan Ezgi Dilik, takım olarak yoğun bir dönemden çıktıklarını dile getirerek, "Oldukça yorucu bir sezondu. Rekabet çok üst düzeydeydi. Takım olarak kenetlenip birbirimize inandık." dedi.

İlk olarak Kupa Voley şampiyonluğunu kazandıklarını hatırlatan Ezgi, "O kupanın ardından takım, var olan gücünü fark etti. Daha ciddi şekilde diğer hedeflere odaklandığımızı söyleyebilirim. Kupa Voley'in ardından lig şampiyonluğunu da kazanmak bambaşka bir başarı. Sezonu iki kupayla tamamladığımız için çok mutluyuz. Çok zorlu mücadeleler verdik. Çok iyi geri dönüşlerimiz oldu sezon boyunca. Takım olarak sakin kalıp var olan taktiği sahaya yansıtarak kriz anlarından kurtulduk ve büyük başarılara imza attık. Bizim adımıza çok güzel bir sezon geçti. Gönül isterdi ki üç kupayı da alalım. Bunu başarmak da artık bizim yeni hedefimiz." şeklinde konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde yaşadıkları hayal kırıklığını da anlatan Ezgi, şunları söyledi:

"Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalacağımıza ve şampiyon olabileceğimize gerçekten inanmıştık. Eczacıbaşı VitrA'nın bu kulvarda bizimle yaptığı son karşılaşma, inişli çıkışlı bir performans sergilediği sezondaki en iyi maçıydı bence. O maçın ardından biraz şevkimiz kırıldı ve çok üzüldük. Hemen ardından lig play-off yarı finalinde mücadele verdik. İlk maçı da 3-0 kaybettik. O gün sahaya sadece üzüntümüzün yansıdığını söyleyebilirim. Sonrasında takım olarak bir araya gelip 'Beklentilerin üzerinde bir performans sergiledik. Dörtlü Final'e gidememiş olabiliriz ama lig şampiyonluğunu kazanabiliriz. Bu güce sahibiz. Hadi bakalım.' dedik. Kafamızı toplayıp bir mucize ile finale yükseldik. Finalin derbi olması da ayrı bir heyecan ve zevkti. Sonunda da kupayı kazandık."

Kupa töreninde Galatasaraylı oyuncularla birlikte fotoğraf çektirmeleriyle ilgili sarı-lacivertli oyuncu, "Bundan 48 yıl önce böyle bir final yaşandığında, aynı fotoğraf karesi çekilmiş. Biz de bunu tekrar canlandırdığımız için mutluyuz. Sonuçta sahada mücadele veriyoruz, kupa için savaşıyoruz ama ezeli rekabet de olsa aramızda bir dostluk var. Karşı takımda oynayan arkadaşlarımızla milli takımda omuz omuza mücadele veriyoruz. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Gönül ister ki tüm branşlarda verilen mücadeleye saygı duyularak takımlara destek olunsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.