Fenerbahçe-krasnodar Maçından Notlar

Fenerbahçe-krasnodar Maçından Notlar
Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, son maça göre ilk 11'de 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü- Sarı-lacivertlilerin Hollandalı yıldızı Van Persie, 3 resmi maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı- İlk maçta sahaya 11'de çıkan Emmanuel Emenike, rövanşta


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Rusya'nın Krasnodar takımı karşısında, son oynadıkları müsabakaya göre ilk 11'de 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile 0-0 berabere kalınan maçta cezalı oldukları için oynatamadığı futbolcularına, Krasnodar karşısında ilk 11'de şans verdi. Ligde cezalı olan Robin van Persie, Jeremain Lens ile Alper Potuk'un yanı sıra Şener Özbayraklı ilk 11'de formalarını geri aldı. Bu 4 isim Miroslav Stoch, Gregory van der Wiel, Ozan Tufan ve Volkan Şen'in yerine oynadı.

Advocaat, geçen hafta Krasnodar'la oynanan maça göre ise 3 değişiklik yaptı. Rusya'daki maçta cezası nedeniyle oynayamayan Martin Skrtel'in yanı sıra İsmail Köybaşı ve Van Persie rövanşta, Roman Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım ve Emmanuel Emenike'nin yerine ilk 11'de forma giydi.

Kalede Volkan Demirel'le başlayan Advocaat, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Skrtel, Simon Kjaer ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturdu. Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk'a şans veren Advocaat, kanatlarda Jeremain Lens ile Moussa Sow'u görevlendirdi. Fenerbahçe'nin ileri ucunda gol umudu olarak Van Persie yer aldı.



- Van Persie ilk 11'de


Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, 3 resmi maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş karşısında oynadıktan sonra cezası nedeniyle ligde 2 maç kaçıran Hollandalı futbolcu, ilk Krasnodar müsabakasında ise hazır olmadığı gerekçesiyle kadroya alınmamıştı.


- Emenike ve Chahechoue kadroda yok


İlk maçta sürpriz bir şekilde sahaya 11'de çıkan Emmanuel Emenike, rövanşta 18 kişilik kadroya dahil edilmedi.

Advocaat tarafından kadroda tercih edilmeyen Nijeryalı forvet, ilk maçta 72 dakika sahada kalmıştı.

Fenerbahçe'de gözünde enfeksiyon bulunan Faslı futbolcu Aatıf Chahechouhe'nin yanı sıra UEFA listesine dahil edilmeyen Miroslav Stoch, Salih Uçan ve Oleksandr Karavaiev rövanşta kadroda yer almadı.


- Skrtel'in cezası bitti


İlk maçta sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Slovak stoper Skrtel, rövanşta forma giydi.

Bu sezon grup maçlarından itibaren 3 sarı kart gördüğü için Rusya'da oynayamayan Skrtel, rövanşta formayı Neustaedter'den kaptı.


- Tribünler yine dolmadı


Fenerbahçe taraftarı zorlu maçta tribünleri yine dolduramadı.

Son Kasımpaşa maçına göre taraftar sayısında artış gözükse de tribünlerin büyük bir kısmı boş kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 20 bin sarı-lacivertli taraftar tribünden takip etti.

Rus ekibinin az sayıdaki taraftarı da maçı konuk takım tribününden izledi.


- Krasnodar da tek değişiklik


Krasnodar Teknik Direktörü Igor Shalimov, rövanşta tek değişiklik yaptı.

İlk maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen kaptan Andreas Granqvist, Aleksandr Martynovich'in yerine sahaya ilk 11'de çıktı.


- Krasnodar'un kuruluş yıl dönümü


Krasnodar 9. kuruluş yıl dönümünde Fenerbahçe karşısında zorlu bir maça çıktı.

Tam 9 yıl önce 22 Şubat 2008'de kurulan Krasnodar Kulübü'nün yıl dönümü Fenerbahçe ile oynanan rövanş maçına denk geldi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.