Fenerbahçe Transferi Son Haftaya Bırakıyor

Fenerbahçe Transferi Son Haftaya Bırakıyor
Fenerbahçe, transfer dönemlerinin kapanmasına az bir süre kala kadrosuna takviye yapmasıyla dikkati çekiyor

İSTANBUL (AA) - Transferin bitmesine iki gün kala Jeremain Lens ile Moussa Sow'u kiralayan sarı-lacivertliler, son yıllarda aynı politikayı izliyor.

Fenerbahçe, son 11 sezonun transfer dönemlerinin bitmesine az bir süre kala 18 futbolcu transferi yaptı. Sarı-lacivertliler bu 18 ismin 13'ünü birinci, 5'ini ise ikinci transfer ve tescil döneminin kapanmasına az bir süre kala gerçekleştirdi. Bu isimlerden 16'sının yabancı futbolcu olması ise dikkati çekti.

Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra transferler yapıldı

Fenerbahçe, bu sürede UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine transferleri yetiştirmekte zorlandı.

Sarı-lacivertlilerin, son 11 sezonda Şampiyonlar Ligi'ne giremedikten sonra tam 11 futbolcu transferi yapması dikkatten kaçmadı.

Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına elendikten sonra Diego Lugano, Mateja Kezman, Edu Dracena ve Devid de Souza gibi takımın vazgeçilmezleri olan önemli transferler yapmasına rağmen UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldı.

Aykut Kocaman yönetiminde şampiyonluğa ulaştığı 2010-2011 sezonunda da Fenerbahçe benzer bir sıkıntıyla karşılaştı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İsviçre'nin Young Boys takımına elenen sarı-lacivertliler daha sonra forvetini Fransa Ligi gol kralı Mamadou Niang'la güçlendirdi. Buna rağmen istediği transferleri tamamlayamayan Fenerbahçe'de UEFA Avrupa Ligi'ne de havlu atıldı. Sarı-lacivertli takım ön elemede Yunan temsilcisi PAOK'a elendikten sonra Joseph Yobo ve Serkan Kırıntılı transferlerini tamamladı.

Sarı-lacivertliler 2012-2013 sezonunda Rus temsilcisi Spartak Moskova karşısında UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda edince orta sahasına, Chelsea'ye 10 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek Raul Meireles'i aldı.

Geçen sezon da Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonra 3 önemli takviye yaptı. Ozan Tufan, Volkan Şen ve Lazar Markovic transferleri, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi dışında kaldıktan sonra gerçekleşti.

Fenerbahçe, bu sezon da benzer bir sıkıntıyı yaşadı. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekibi Monaco'ya elendikten sonra teknik direktör değişikliğine giden sarı-lacivertliler, transferin son iki günü önemli iki imza attırdı. Fenerbahçe, Lens ve Sow'u kiralamasına rağmen, bu sezon da Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldıktan sonra transfer yapma geleneğini sürdürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.