Fenerbahçe'ye 2017 Yaramadı

Fenerbahçe'ye 2017 Yaramadı
UEFA Avrupa Ligi'nde Rusya'nın Krasnodar ekibine elenerek Avrupa defterini kapatan Fenerbahçe, özellikle 2017 yılındaki performansıyla hayal kırıklığı yaşattı

İSTANBUL - ERCAN ÇAKAR

Teknik direktör Dick Advocaat yönetimindeki sarı-lacivertli takım, 2017 yılında çıktığı resmi maçlarda beklentilerin altında bir performans ortaya koyarak taraftarlarını üzdü.

Fenerbahçe, bu yıl Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 10 karşılaşmadan 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrıldı.

2017 yılında Süper Lig'de oynadığı 5 maçtan bir galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi alan sarı-lacivertli takım, Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı 3 müsabakanın ikisini kazandı, birinde berabere kaldı. Fenerbahçe, Avrupa Ligi'deki 2 maçında ise birer beraberlik ve mağlubiyet aldı.

Avrupa kupalarına veda etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda Rusya'nın Krasnodar ekibi karşısında başarılı olamadı.

Avrupa macerasına bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan başlayan sarı-lacivertli takım, Fransa'nın Monaco ekibine elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre'nin Grasshoppers ekibini iki maçta da mağlup ederek tur atlayan Fenerbahçe, Manchester United, Feyenoord ve Zorya ile birlikte bulunduğu grubu 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle lider tamamladı.

Süper Lig'de liderin 10 puan gerisine düştü

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 2017 yılında aldığı kötü sonuçlarla zirve yarışının gerisinde kaldı.

Bu yıl ligde yaptığı 5 maçta sadece bir galibiyet çıkartabilen sarı-lacivertli takım, 47 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş'ın 10 puan gerisine düştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.