Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

FERDİ KAZALAR VE EV KAZALARI

FERDİ KAZALAR VE EV KAZALARI

Bir kaza durumunda, yaşanılacak üzüntü bir yana, inanılmaz masraflarla karşı karşıya kalınabilir. Ferdi kaza sigortası, ani ve beklenmedik kazaların sonuçlarına karşı güvence sağlar.
Kaza önceden planlanmamış, beklenmeyen, ani ve harici bir etki sonucu ortaya çıkan yaralanma ve hatta yaşam kaybı ile sonuçlanabilen bir hasar olayıdır. Diğer bir değişle, beklenmeyen, ani gelişen ve zarar veren bir dış kuvvetin karşısında bireyin dikkat azlığı veya ihmali ile oluşur. Türkiye’de ve tüm dünyada en çok karşılaşılan kaza olayları;
trafik kazaları, iş kazaları, spor kazaları, okul kazaları ve ev kazaları şeklinde daha da çoğaltabiliriz.
Bu sigorta, 16 yaşından küçüklere ve 65 yaşından büyük kimselere belli esaslar dahilinde uygulanır.
Kazalar, hayatımız içindeki sağlık sorunları içinde önemli bir yere sahiptir. Kazalara bağlı olarak görülen ölümler kaza nedeniyle olan sağlık sorunlarında buzdağının görünen kısmını oluşturmaktadır. Kazaların üçte biri en güvenli kabul ettiğimiz evlerimizde gerçekleşiyor. Düşme, kesik, zehirlenme ve yanıklar tuzaklarla dolu evlerde yaşanan kazalardan bazıları… Kim derse ki “Evi insan için en güvenli yerdir,” sakın inanmayın! İkamet ettiğiniz evinizin aslında her tarafı aslında tuzaklarla doludur;
Kayan bir halı, açık bırakılan bir priz, banyodaki ıslak yerler, merdivenler, pencereler
mutfak bıçakları, kafamızı çarpmamızı bekleyen açık bırakılan dolaplar, tüp, şofben veya termosifon veya günümüzde kullanılmaya başlayan doğalgaz, katı cisim yutması nedeniyle boğulma, elektrik tesisatı ve daha bir çoğu…
Dünya Sağlık Örgütü ölüm istatistiklerine göre tüm dünyada her yıl 5,8 milyondan fazla insanın kazalara bağlı yaralanmalarından öldüğü tahmin edilmektedir. Yine Dünya sağlık örgütünün 2002 verilerine göre Türkiye’de kazalara bağlı ölümler tüm ölümlerin % 6,4’ünü oluşturmakta ve ölüm sıralamasında üçüncü gelmektedir. Edilen bilgiye göre;
Yılda ortalama 200 bin kişi kaza sonucu düşme sebebiyle hastanelik oluyor. Hatta yılda ortalama 2 bin kişi ise kaza sonucu düşme nedeniyle hayatını kaybediyor.
Yılda ortalama 160 bin kişi trafik kazası nedeniyle hastanelik oluyor. 3 bin kişi ise hayatını kaybediyor.
Yılda ortalama çalışan her 100 kişiden 1’i iş kazası geçiriyor ve yılda ortalama 35 bin kişi iş kazaları nedeniyle yaralanıyor. Hatta yılda 1000 kişi yaşamını yitiriyor.
Yılda ortalama 10 bin kişi ise suda boğulma ya da suya batma nedeniyle hastanelik oluyor. 300 kişi ise kaza sonucu suda boğulma sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Türkiye’de trafik ve iş yeri kazalarından korunmak için önlemler yasayla zorunlu tutulmuş ve kontrol mekanizması kurulmuştur. Ev kazalarına karşı böyle bir önlem bulunmamaktadır. Önlemler yalnızca telkin ve okullarda ve sosyal medyada yapılan eğitimlerle toplumumuz bilinçlendirilmeye çalışılmaktadır. Hepimizin bakmakla yükümlü olduğu kişiler var. Başımıza bir kaza gelse, bir vefat durumunda ortada kalmalarını kim ister?
Kaza sonucunda daimi sakatlık olması durumunda size kim bakar?  Evinizi kim geçindirir? Tedavi ile ilgili giderlerimizi kim öder?
Bu aşamada Türkiye’de ve tüm dünyada çok önemli bir sigorta teminatının ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.

FERDİ KAZA SİGORTASI

Ferdi kaza sigortasında, kaza tabirinden maksat ani ve harici bir hadisenin tesiri ile sigortalının iradesi dışında yaşamını yitirmesi veya bedeni bir yaralanmaya maruz kalmasıdır.                                                                                                                               Ayrıca aşağıdaki hallerde kaza sayılır. Birdenbire ve beklenilmeyen bir şekilde intişar eden gazların teneffüsünden. Yanıklardan ve ani bir hareket neticesinde adale ve sinirlerin incinmesi, burkulması ve kopmasından. Yılan veya haşerat sokması neticesinde husule gelen zehirlenmeler. Isırılma neticesinde meydana gelen kuduzdan mütevellit vefat hali veya cismani arızalar.

“Sağlık sigortam var, Ferdi Kaza sigortası yaptırmama gerek yok” diye bir yanılgı içinde olan insanlarla karşılaşıyorum. Sağlık sigortası kapsamında ferdi kazaya bağlı olan teminatları içermediği için bu yanılgıdan kurtulun.
Sağlık sigortanız hastalıklarınızla ilgili tedavi giderlerinizi karşılar. Kaza sonucu yaşam kaybı ve sürekli sakatlık giderlerinin ödenmesi ile ilgili bir teminatı bulunmamaktadır.

Ölüm, sürekli sakatlık, gündelik tazminat, tedavi masrafları ve deprem gibi olaylarda ferdi kaza sigortanızı yaptırın. Başınıza bir kaza geldiğinde ''keşke'' demeyin.
Kazasız günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR