Fetö Elebaşının Kitabını Kağıt Toplarken Bulmuş

Fetö Elebaşının Kitabını Kağıt Toplarken Bulmuş
Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün KHK ile kapatılan okul ve dershanelerinde çalışan 4'ü tutuklu 11 sanığın 15'er yıl hapis cezasıyla yargılanmasına başlandı - Sanık M.B:- "Ben işten arta kalan zamanlarda kağıt, gazete topluyordum. Evimde b

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Ceyhan ilçesindeki okul ve dershanelerinde çalışan 4'ü tutuklu 11 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istenen davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Yalçın, Erdem Oktaygil, Mehmet Bali ve M.K, tutuksuz sanıklardan B.A.Y, H.S, İ.F, M.T, M.B, M.K. ve Ö.B. ile avukatları katıldı.

Sanıklardan B.A.Y. savunmasında, örgüte ait Işık Dershanesi ve Burç Okullarında sosyal bilgiler öğretmenliği yaptığını, 1990-1995 yıllarında Eskişehir'de üniversitede okurken tanıştığı arkadaşlarının kendisini cemaatin yurtlarına davet ettiğini söyledi.

Cemaatin yurtlarındaki toplantılara ara sıra katıldığını ifade eden B.A.Y, "Burada Fetullah Gülen ile ilgili herhangi bir faaliyet yoktu. Ancak ben kitaplarından Gülen'i tanıyordum. Ben üniversitedeyken Gülen'in kitaplarını merak ettiğim için satın alarak okuyordum." dedi.

Sanık H.S. de cemaatin ev ve yurtlarında kaldığını, mezun olduktan sonra da cemaatle bağlantılığı okullarda öğretmenlik yaptığını belirtti.

Burç Okullarında hizmetli olarak çalışan M.B. ise okul müdür yardımcısının isteği üzerine Zaman gazetesine gönülsüz olarak abone olduğunu ileri sürdü.

Maddi gücü iyi olmadığı için gazete aboneliğini kestiğini, ancak tekrar abone olmasını istediklerini aktaran sanık M.B, "Ben de mecbur abone oluyordum. Mesai bittikten sonra da okula gelenler oluyordu. Ancak ne için geldiklerini ben bilemiyorum. Maaşımızı da Bank Asya'dan alıyorduk. Hesabımıza yatıyordu. Ben işten arta kalan zamanlarda kağıt, gazete topluyordum. Evimde bulunan Fetullah Gülen'in kitabı da bu şekilde bulduğum bir kitaptır. Yoksa özellikle almadım." iddiasında bulundu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti sanıklardan M.K'nın yurt dışı yasağıyla tahliyesini karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.