Fetö "Kardeş" Üzerinden Finans Ve Eleman Sağlamış

Fetö "Kardeş" Üzerinden Finans Ve Eleman Sağlamış
İzmir'de yürütülen FETÖ soruşturmalarında gözaltına alınan kişilerin ifadeleri, örgüte para ve eleman sağlamak için örgütün "kardeş şehir", "kardeş ülke" gibi uygulamalar kullandığını ortaya koydu

İZMİR (AA) - İzmir'de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmalarında örgüt üyeliğinden gözaltına alınan kişilerin ifadeleri, örgütün, para ve insan kaynağı oluşturmak için "kardeş şehir", "kardeş ülke" gibi uygulamalar başlattığı, buralara düzenlenen gezilerde örgüte eleman kazandırıldığı, himmet, kurban, bağış ve burs adı altında para toplandığını ortaya koydu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDY soruşturmalarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "örgüt üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınan kişiler, örgütün "eleman kazanma" ve "finans sağlama" yönündeki uygulamalarına ilişkin bazı ayrıntıları da gözler önüne serdi.

Dini duyguları kullanılarak örgüt bünyesine katılan, süreç içerisinde örgüt tarafından çıkarları doğrultusunda kullanılan şüpheliler, örgütün halkalarını genişletmek amacıyla, "kardeş şehir", "kardeş ülke" gibi eşleşmelerle faaliyetlerini bulundukları illerin, hatta ülkenin dışına taşıdıklarını anlattı.

Örgütün üst yönetimince, güçlü yapı oluşturdukları kentlerin daha zayıf kaldıkları şehirler ve bazı ülkelerle "kardeş" ilan edildiği bilgisi yer alan ifadelerde, örgüte sempatiyi artırmak amacıyla bu şehir ve kentlere belli aralıklarla geziler gerçekleştirildiği aktarıldı.

Önceden istihbarat toplanmış
Örgüte sempati duyan kişileri de bu gezilere dahil ederek çarkın içerisine aldıkları anlatılan örgüt üyelerinin, gittikleri kent ve ülkelerde önceden toplanan istihbaratlar doğrultusunda da bazı kişilerle yoğun diyalog gerçekleştirip, bunları da örgüte kazandırmaya çalıştıkları öne sürüldü.

Belli bir düzeye ulaşan ilişkilerden sonra "kardeş kent ve ülkeler" için himmet, burs, kurban bağışı, zekat gibi insani yardım adı altında paralar toplandığı, bunların bir kısmının kent veya ülkelere gönderilerek bağların kuvvetlenmesini sağladığı, bir kısmının ise örgüte aktarıldığı iddiaları yer alan ifadelerde, bu sayede kardeş kent ya da ülkelerde sağlanan sempatinin de örgüte eleman kazandırılması, daha sonra ise bu ülkelerden kaynak sağlanması konusunda kullanıldığı belirtildi.

"Hoşgörü ve diyalog" mesajları içeren sloganlarla gerçekleştirilen kardeş şehir ve ülkeye faaliyetlerinin, FETÖ/PDY'ye yakın yayın organlarınca da haberleştirildiği kaydedildi.

Aliağa'nın kardeş şehri Van, ülkesi Malavi
İzmir'in Aliağa ilçesindeki operasyonda gözaltına alınan bir FETÖ/PDY üyesinin ifadeleri, bu bağa örnek teşkil etti.

Gözaltına alınan şüpheli, örgütün üst yöneticileri tarafından Aliağa'nın kardeş şehrinin Van, kardeş ülkesinin ise Malavi olarak belirlendiği yönündeki ifadesinde, bu kent ve ülkeye heyetler halinde ziyaretler gerçekleştirdiklerini, öğrencileri davet ederek ağırladıklarını, bağlar oluşturduklarını, destekler sağladıklarını ve bu sayede örgütün sempatisini artırdıklarını anlattığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.