FETÖ Lideri Gülen'in kod adı

FETÖ Lideri Gülen'in kod adı
FETÖ itirafçısı olduğu belirtilen bir kişi, örgüt lideri Fethullah Gülen'in kod adını açıkladı.

FETÖ davası sanığı eski emniyet mensubu Ali Fuat Altuntaş, itirafçı olunca serbest bırakıldı.

İddiaya göre Altuntaş, FETÖ'ye ilişkin birçok bilgi vererek serbest kaldı.

Haber7'de yer alan habere göre, Altuntaş, FETÖ'yle  ilk temasının polis okulunda öğrenim görürken olduğunu anlattı. Altuntaş, Gülen'e örgüt içinde 'dayı' kod ismi verildiğini ileri sürdü.

Altuntaş, cezaevinde kalan FETÖ mensuplarının örgütten kopmamaları için sürekli rüyaların anlatıldığını söyledi.

"FETULLAH GÜLEN, ÇİN'DE VEFAT EDECEK"

Katıldığı toplantılarda 20-25 polisin de yer aldığını, toplantıya katılan sivillerin de gerçek adından bahsetmeden orada bulunduğunu ifade ederek, bu kişilerden bazılarının isimlerini veren Altuntaş, burada örgüt elebaşısı Gülen'in videosunun seyrettirildiğini, toplantıya katılırken herkesin telefonunun da alındığına dikkati çekti.

Telefon toplama hadisesinden sonra bir daha bu tarz toplantılara katılmadığını savunan Altuntaş, toplantıya katılan meslektaşlarından Z.E'nin kendisine “Fetullah Gülen'in Çin'e giderek vefat edeceğini, memurlardan himmet toplanılması hususunda talimat verildiğini” söylediğini ancak kendisinin yine himmet talebini reddettiğini savundu.

TOPLANTILARA KATILANLARIN İSİMLERİNİ VERDİ

Bu kapsamda, mahkeme heyetince ifadesi alınan Altuntaş, örgütle ilk temasının polis okulunda öğrenim görürken olduğunu belirterek, örgütün 2010 yıllarında birkaç kez toplantılarına gittiğini, kendisiyle bilikte olan meslektaşlarının bu toplantılara katıldığını belirterek, söz konusu toplantıya katılan, toplantıyı yapan ve kendileriyle ilgilenen kişilerin isimlerini verdi. 

"HİMMETTE BULUNMAYI REDDETTİM, GÖZALTINA ALINDIM"

Dinleme bürosunda çalışırken örgüte mensup aynı büroda görevli bir meslektaşı ile bir sivilin kendisiyle özellikle ilgilendiklerini ifade eden Altuntaş, bu kişiyle dışarıda bir yerde buluştuklarını, buluşmada kendisinden örgütün toplantılarına katılmasını, himmette bulunmasını talep ettiğini ancak bunları reddettiğini öne sürdü.

'BAK SEN GELİP GİTMEDİN, SENİ GÖZALTINA ALDILAR"

Altuntaş, söz konusu talepleri reddettiğinde ilişkin bir meslektaşıyla birlikte 22 Temmuz 2014 yılında yapılan “Selam Tevhid'de kumpas” soruşturmasında gözaltına alındıkları sırada, meslektaşının kendisine "Bak sen gelip gitmedin, seni gözaltına aldılar" dediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.