'Fetö Okulları Velilere Gerçekleri Anlatmıyor'

'Fetö Okulları Velilere Gerçekleri Anlatmıyor'
Los Angeles'ta sözleşmeleri yenilenmeyen üç FETÖ okulunun yetkilileri, velileri arayarak okulların kapanmayacağını iddia ediyor

ABD'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı okullarla ilgili hukuki süreçleri takip eden Amsterdam&Partners LLP hukuk firmasının yetkilisi Robert Amsterdam, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirtilen Magnolia sözleşmeli (charter) okullarına ait üç okul için Los Angeles Eğitim Kurulunun "sözleşme yenilememe" kararı alınmasının ardından yaşanan gelişmeleri AA muhabirine anlattı.

Gerekli finansal şartları kendilerine verilen süre içerisinde sağlayamamaları halinde 2017 ortasında kapanacak Los Angeles'taki okulların yöneticilerinin, velileri arayarak sorunu hallettiklerini ve sözleşmelerinin yenileneceği yalanına başvurduğunu belirten Amsterdam, "Her zaman olduğu gibi aslında ne olup bittiğini açık bir şekilde velilere anlatmıyorlar." dedi.

ABD'de FETÖ ile bağlantılı okulların yaptığı yolsuzlukların hukuki boyuta taşınması, aynı zamanda medyada yer almasının ardından çok sayıda velinin kendilerine ulaşarak okullarla ilgili şikayetlerini dile getirdiklerine işaret eden Amsterdam, "Şu anda çocukları Magnolia okullarında okuyan çok sayıda veli, bizi arayarak okullarda neler olup bittiğini anlatıyor. Her gün daha fazla sayıda veli ve öğretmen, FETÖ okullarıyla ilgili bizi arayarak karşılaştıkları sorunları anlatıyor. Ben henüz öğrencilerle konuşmadım. Fakat görünen o ki, okullarda ciddi sorunlar yaşanıyor. Los Angeles'taki bir okulun sözleşmesinin yenilenmesiyle ilgili oturumdan sonra okul yöneticileri, bazı öğrencileri suçlamış ve kendilerine yeterince yardımcı olmadıkları yönünde sitem etmiş." ifadesini kullandı.

"Amerikalıların vergileri bu okullara nasıl gidiyor?"
Magnolia okulları hakkında "sözleşme yenilememe" kararı alınmasının, FETÖ'nün Los Angeles'taki okullarının, yetkililer tarafından soruşturmaya tabi tutulmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını gösterdiğini vurgulayan Amsterdam, "Şimdi Teksas'a, ardından Illinois'a gideceğiz. Birkaç hafta sonra da New York'ta olacağız. Oralardaki okulların da kayıtlarını masaya koyup, Amerikalıların vergilerinin nasıl bu okullara gittiğini göstereceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.