FETÖ operasyonunda 29 tutuklama

FETÖ operasyonunda 29 tutuklama
Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 47 rütbeli askerden 29'u tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının örgüte finans sağlanması ve örgüt faaliyetlerine iştirak edilmesine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli askerlere yönelik operasyonda 2 zanlı daha yakalandı. 

Adliyeye sevk edilen 47 kişi, savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan 29'u tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla olmak üzere 18'i serbest bırakıldı.

FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen, Konya3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 47 asker hakkında gözaltı kararı verilmişti. 20 Ekim'de eş zamanlı yürütülen operasyonda, aralarında albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubayların da bulunduğu 45 rütbeli asker gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.