"Fetö Soruşturması" Tehdidiyle Dolandırıcılık Yapan Çeteye Suçüstü

"Fetö Soruşturması" Tehdidiyle Dolandırıcılık Yapan Çeteye Suçüstü
Başkentte kendilerini terörle mücadele polisi ve MİT görevlisi olarak tanıtarak, iki iş adamından PKK/PYD ve FETÖ/PDY terör örgütleriyle ilgili yürütülen bir soruşturmada adlarının geçtiğini ileri sürerek tehditle para isteyen çete üyeleri, düzenlenen ope

ANKARA (AA) - SERTAÇ BULUR/CANKUT TAŞDAN - Başkentte kendilerini terörle mücadele polisi ve MİT görevlisi olarak tanıtarak, iki iş adamından PKK/PYD ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturmada adlarının geçtiğini ileri sürerek tehditle para isteyen çete üyeleri, düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara'da faaliyet gösteren bir firmanın ortakları olan M.K ve Ş.K'nin ofisine gelen bir kişi, kendisini üst düzey MİT görevlisi olarak tanıtarak iş adamlarına, "Ankara Emniyetince, PKK/PYD ve FETÖ/PDY terör örgütleri ve bunların uyuşturucu bağlantıları ile ilgili yürütülen bir soruşturmada adının geçtiğini ve emniyetteki üst düzey arkadaşlarının bu durumu çözebileceğini" belirterek, bir milyon dolar istedi. Bu kişiye inanmayan iş adamları görüşmek istemediğini belirtti.

Bir süre sonra iş adamlarını arayan çete üyeleri, iş yerlerine operasyon olacağını ve ofisin boşaltılması gerektiğini söyledi. Arayanlara inanmayan firma ortakları bir süre sonra ofise gelen ve polis kimliği göstererek kendilerini terörle mücadele polisi olarak tanıtan 3 kişi tarafından tehdit edildi.

- Suçüstü yakalandılar

İş adamlarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasının ardından harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye bastı.

Pazarlık yaparak 100 bin dolar peşinat vereceğini belirten iş adamları ile şüphelilerin buluşacağı kafede önlem alan ekipler, suçüstü yaparak çete üyelerini gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 12 şüpheli arasında bir ilçe emniyet müdürlüğünde görevli 2 polis memuru ile 1 avukatın da bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden aralarında polislerin de bulunduğu 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.