Fetö Şüphelisi Eski Spk Üyeleri Hakim Karşısında

Fetö Şüphelisi Eski Spk Üyeleri Hakim Karşısında
FETÖ'nün SPK'daki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında firari Adil Öksüz'ün hem isminin hem de e-posta adresinin bilgisayarında kayıtlı olduğu tespit edilen sanık Mustafa Taşdemir'in de bulunduğu 2'si tutuklu 8 sanığın, ''silahlı terör

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Sermaye Piyasası Kurulundaki (SPK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün hem isminin hem de e-posta adresinin bilgisayarında kayıtlı olduğu tespit edilen sanık Mustafa Taşdemir'in de aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Taşdemir ve Talha Şahin ile tutuksuz sanıklar Akın Uysal, Canip Poyraz, Musa Bilgehan Nacakcı, Hasan Seyman ve Şule Şahin katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Taşdemir, örgütün eski emniyet imamlarından Osman Hilmi Özdil ile irtibatının tespit edildiği iddiasını yalanladı. Arabasını kasko yaptırmak için uygun fiyatlı bir yer aradığını, bu nedenle telefonda sigortacıyla konuştuğunu, konuştuğu kişinin isminin Osman olmadığını, Seyfi olduğunu anlattı.

Bank Asya'dan ev almak için uygun vade oranları nedeniyle kredi çektiğini söyleyen Taşdemir, örgütün talimatıyla hareket etmediğini, sattığı arabasının parasını başka bankaya yatırdığını dile getirdi.

Dünya Bankasında geçici görevle çalıştığı dönemde, konferans organize ettiğini söyleyen Taşdemir, dijital materyallerinde FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen 15 Temmuz darbe girişiminde etkin rol alan firari Adil Öksüz'ün hem isminin hem de e-posta adresinin kayıtlı olduğunun tespiti iddiasını şöyle yanıtladı:

"Proje yönetiyordum. Siz de benzer mail almışsınızdır, şu konferansa katılmak için linki tıklayın. Dosyanın içeriğini biz hazırlamıyoruz, 5 bin veya 10 bin kişilik hazır liste var. Ben sadece aldığım maili gönderdim. Size de aynı şekil mail gelse, gönderseniz. Gönderdiğiniz hakim ve savcılardan örgütle bağlantısı olan çıksa suçlu mu olacaksınız? Kesinlikle Adil Öksüz'ü tanımıyorum ve hiçbir şekilde iletişime geçmedim."

Taşdemir, kendisinin SPK içinde bir iç hesaplaşmaya kurban gittiğini öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Talha Şahin ve tutuksuz sanıkların savunmalarının ardından, avukatlar beyanda bulundu.

Mahkeme heyeti, Taşdemir'in yurtdışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza atma şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanarak, tahliyesine karar verdi.

Tutuklu sanık Talha Şahin'in tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Tüm sanıkların FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildiği kaydedilen iddianamede, sanıklar hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sanıklardan 6'sının örgütün şifreli haberleşme programı ''ByLock'' kullanıcısı olduğu belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin örgüt talimatı doğrultusunda Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları, ayrıca örgütün yayın organlarına abone oldukları aktarıldı.

İddianamede, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden örgütün eski emniyet imamlarından Osman Hilmi Özdil ile irtibatı tespit edilen sanık Mustafa Taşdemir ile Talha Şahin'in tutuklandığı anlatıldı.

Sanık Taşdemir'in FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil ile 2011 yılında 11 kez görüşme yaptığı bilgisi verilen iddianamede, Taşdemir'den ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemede, 31 Ekim 2015 günü oluşturulmuş excel dokümanında, FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen, 15 Temmuz darbe girişiminde etkin rol alan firari Adil Öksüz'ün hem isminin hem de e-posta adresinin kayıtlı olduğunun tespit edildiği belirtildi. İddianamede, sanıklarından elde edilen örgütsel dokümanlara ve sosyal medyada paylaştıkları yazı ve içeriklere de yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.