Fetö Şüphelisi Meriç Nehri Kenarında Geziyormuş

Fetö Şüphelisi Meriç Nehri Kenarında Geziyormuş
Yunanistan'a kaçmak isterken kapatılan Nokta dergisi yöneticisi Murat Çapan ile yakalananlar arasında bulunan FETÖ şüphelisi eski emniyet müdürünün savunması şaşırttı- Uşak'ta tutuklanan eski emniyet müdürü Süleyman S:- "Araba almak için gitmiştim. Meriç

UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'de yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi emekli emniyet müdürü Süleyman S, polisteki ifadesinde, araba almak için İstanbul'a gittiğini, oradan gezmek için Meriç Nehri kenarında askeri yasak bölgede tanımadığı kişilerle gezerken gözaltına alındığını iddia etti.

Edirne'de geçen hafta FETÖ'nün darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve hakkında "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme'' suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan kapatılan Nokta dergisi yöneticisi Murat Çapan ile yakalanan ve Uşak'taki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 aydır hakkında yakalama kararı bulunan emekli emniyet müdürü Süleyman S. kente getirildi.

Süleyman S, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Zanlının FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi.

- Üzerinde 25 bin avro ele geçirildi

Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ifadesi alınan Süleyman S, hakkında yakalama kararı bulunduğunu bildiğini ancak amacının yurt dışına çıkmak olmadığını öne sürdü.

Meriç Nehri kenarında askeri yasak bölgede 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut birlikleri tarafından yakalandığında üzerinde 25 bin avro, SIM kartı bulunmayan bir telefon ve 4 farklı telefona ait şarj aleti ile yakalanan Süleyman S, beraberindeki 7 kişiden sadece Uşak Üniversitesi eski öğretim görevlisi A.E.A'yı tanıdığını diğerlerini ilk kez gördüğünü ileri sürdü.

Emekli ikramiyesi ile araba almak için İstanbul'a gittiğini savunan Süleyman S, "Araba almak için gitmiştim. Meriç Nehri kenarında geziniyordum, askerler bizi gözaltına aldı. Hakkımda yakalama kararı olduğu için buradayım." dedi.

- Uşak'taki operasyonun firari şüphelisi

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından örgütün emniyet yapılanmasına yönelik 13 Ocak'ta 8 ilde eş zamanlı operasyon yapılmış, 28 eski emniyet mensubu gözaltına alınmış, 25'i tutuklanmış, hakkında yakalama kararı bulunan S.S'nin Ankara'daki evinde arama yapılmış ancak şüpheli ele geçirilememişti.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut birlikleri, geçen hafta Uzunköprü'de, Avrupa'ya yasa dışı yoldan kaçma girişiminde bulunan ve aralarında çocukların da olduğu 8 kişiyi tespit etmiş, FETÖ şüphelileri emekli emniyet müdürü Süleyman S, Uşak Üniversitesi eski öğretim görevlisi A.E.A, ihraç edilen öğretmenler M.Ç. ve F.Ç. ile Murat Çapan'ı gözaltına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.