Fetö Tedbir İçin 'Arama Tarama Mesulü' Görevlendirmiş

Fetö Tedbir İçin 'Arama Tarama Mesulü' Görevlendirmiş
Gizliliği ön planda tutan FETÖ'nün tedbir için arama tarama sorumluları görevlendirdiği, Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında alınan şüpheli ifadeleriyle belirlendi

KONYA (AA) - Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, gizliliği ön planda tutan FETÖ'nün tedbir için istedikleri zaman örgütün üst düzey yöneticilerinin üzerlerini araması için "arama tarama mesulü" (ATM) görevlendirdiği belirlendi.

Şüpheli G.Z, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki ifadesinde, örgütte Konya'nın genel muhasebecisinin aynı zamanda ATM denilen "arama tarama mesulü" görevinin bulunduğunu belirtti.

ATM'lerin geniş yetkilere sahip olduğuna dikkati çeken G.Z, "Arama tarama mesulü olan kişi, herhangi bir yerde ya da ortamda gördüğü, karşılaştığı büyük bölge imamları, bölge imamları, eyalet ve bölge muhasebecilerinin üzerlerini, çantalarını arama yetkisine sahipti." dedi.

Şüpheli A.S. ise emniyetteki ifadesinde, mütevellilerin kişinin maddi gücü, saygınlığı, çevresi ve mesleki durumuna göre seçildiğini belirtti.

Mütevelli oluşturulmasındaki asıl amacın örgüte finans sağlamak ve eleman kazandırmak olduğuna işaret eden A.S, bu kişilerin genel olarak görevlerinin kurban, burs, himmet toplamak, gazete ve dergi abonesi bulmak olduğunu ifade etti.

Mütevellilerin sohbet gruplarına ve mütevelliye eleman kazandırmak gibi görevleri de olduğunu anlatan A.S, çok zengin ve çok para ödeyen kişilere yönelik düzenlenen toplantının ayrı yapıldığını anlattı.

-ATM'ler tedbirsiz olana ceza veriyormuş


FETÖ'nün tedbir konusuna çok önem verdiğine değinen A.S, şöyle devam etti:

"ATM denilen arama tarama sorumluları vardı. Tedbirden sorumlu ATM'ler, FETÖ/PDY yapılanmasındaki görevlilerin üzerini, eşyalarını, kaldığı yeri habersizce aniden arama ve kontrol yetkisine sahiptiler. Herhangi bir tedbirsiz davranışı tespit ederlerse maaş kesintisi, tayin çıkarma ve sürgüne gönderme gibi cezalar verebiliyorlardı. ATM'lerin kim tarafından nasıl belirlendiği, kime bağlı olarak çalıştıklarını bilmiyorum."

Örgüt üyelerinin bebeği olduğu zaman birileri aracılığıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in aşçısına ulaştığını ifade eden A.S, çocuğun isminin Gülen'e sorulması ve isim vermesi konusunda aşçıdan aracılık yapmasının istendiğine dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.