Fetö Üyeleri Önemli Bilgileri 'Ekmek Arası'na Saklamış

Fetö Üyeleri Önemli Bilgileri 'Ekmek Arası'na Saklamış
Kars'ta, FETÖ mensuplarının önemli bilgilerin yer aldığı flash bellek ve SD kartları bölge sorumlularına götürürken ekmek arasına veya peçeteye sakladıkları ortaya çıktı

KARS (AA) - Cüneyt Çelik - Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan FETÖ mensuplarının polisteki ifadelerinde ilginç detaylar ortaya çıkıyor.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve polisteki işlemleri devam eden örgütün Kars'taki sözde sohbet hocası N.P, ifadesinde örgütün çalışması ve yapılanması hakkında önemli bilgiler aktardı.

Kars'ın örgüt yapılanmasında Erzurum bölgesine bağlı olduğunu belirten N.P, "Emniyet teşkilatıyla ilgili bilgiler emniyet mensuplarınca kendi sohbet hocamıza iletilirdi, sohbet hocası da bilgileri emniyet imamına iletirdi. Emniyet imamı bu bilgileri yazılı bir ortamda hazırlar ve metin haline getirir, daha sonra bu bilgileri flash bellek ve SD kartlara yüklerdi." dedi.

Şifreli kartlar ekmek arasına
Bilgilerin başkasının eline geçmemesi için tedbir aldıklarını kabul eden N.P, ifadesinde şunları anlattı:

"Yükleme yapılan flash bellek ve SD kartlardaki dosyalara müzik ve film görünümü verirdik, bunlar 'TrueCrypt' şifrelemesiyle şifrelenir ve bu şifreyi sadece bölge sorumlusu açabiliyor. Şifrelenen bu kartlar bölge imamına ulaştırılmak üzere tedbir amacıyla ekmek arasına veya peçeteye sarılarak muhafaza altına alınırdı. Ben de kartların yakalanmaması ve sıkıntılı bir durum olması durumunda peçeteye kartı koydum, yolda bir aksaklık olması durumunda o peçeteyle burnumu silip peçeteyi yere atar gibi bırakıp içerisindeki kartı kırardım. Daha çok önemli bilgiler içeren kartları bu şekilde saklardık, ekmek arasına ya da peçeteye sararak bölge imamına götürürdük. Zaten bu kart ve flash bellek 'TrueCrypt' ile şifrelendiği için sadece bölgemizdeki imam açabilirdi, daha sonra bunlar imha edilirdi."

N.P, flas bellek ve kartlardaki dokümanların önemli dosyalar olduğunu ve emniyetteki önemli bilgilerin yer aldığını itiraf etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.