Fetö Ve Pkk'ya Tepki Gösterip Gönüllü Askerlik İçin Başvurdu

Fetö Ve Pkk'ya Tepki Gösterip Gönüllü Askerlik İçin Başvurdu
Erzurumlu 49 yaşındaki öğretmen Onur Yücesoy, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve yaşanan terör saldırılarına tepki göstermek için 8 yıl önce askerlik şubesine verdiği dilekçesini yineledi

ERZURUM (AA) - Erzurumlu öğretmen Onur Yücesoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve terör örgütü PKK'nın eylemlerine tepki göstererek, gönüllü askerlik için askerlik şubesine başvurdu.

Kentteki Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde 10 yıldır eğitmen ile kurum müdür yardımcılığı görevini yürüten evli ve bir çocuk babası Yücesoy (49), FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve son zamanlardaki terör olaylarına tepki göstermek amacıyla ailesiyle aldığı karar doğrultusunda gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Erzurum Askerlik Şube Başkanlığı önüne elindeki Türk bayrağıyla gelen Yücesoy, bir süre FETÖ ve PKK'ya tepki gösterdi. Yücesoy, daha sonra askerlik şubesine girerek gönüllü askerlik için yazdığı dilekçesini askeri yetkililere teslim etti.

Onur Yücesoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerliğini 18 yıl önce Kahramanmaraş'ta Gezici Komando Birliğinde asteğmen olarak yaptığını ifade ederek, terör örgütleri FETÖ ile PKK'ya karşı vatanı savunmak ve er olarak askere alınması amacıyla askerlik şubesine dilekçe verdiğini söyledi.

Bu kararı ailesiyle görüşerek aldıklarını aktaran Yücesoy, "Eşim kocasız, annem evlatsız, çocuğum babasız büyür de vatansız büyüyemezler. Adı ister FETO ister PKK olsun bütün terör örgütlerine karşı Başkomutanım sayın Recep Tayyip Erdoğan izin verirse kutsal vatanımı bölmeye çalışan teröristlerle mücadele için yeniden askere alınmak ve vatan ve bayrağım için şehadet şerbetini içmeye talibim, hazırım." dedi.

Son zamanlardaki terör saldırılarının derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Yücesoy, şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağını hiç kimseye vermeyeceğini, askere gidip şehit olmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Yeniden askere alınmak için Erzurum Askerlik Dairesi Başkanlığına 8 yıl önce verdiği dilekçeyi yinelediğini, söz konusu dönemde de yine askere gitmek için müracaatta bulunduğunu ifade eden Yücesoy, şöyle dedi:

"Askere alınmak istiyorum, şehadet şerbetini her Müslüman gibi içmeye hazır olduğumu ifade etmek için dilekçemi verdim. Bütün vatan haini terör örgütlerine şu sesi duyurmak istedim, yediniz değil yetmiş yediniz gelseniz adı FETÖ olsun adı PKK olsun hangi hain terör örgütü gelirse gelsin şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklardan bir çakıl taşı alamayacaksınız. Daha önceden Güneydoğu'da komando olarak askerliğini yaptım şu anda er olarak şehit olmak adına vatanımın her yerinde askerlik yapamaya talibim. Daha öncede 8 yıl önce dilekçe verdim, kabul edilmedi. Eğer kabul edilirse seve seve bayrağımla vatan hizmetine yeniden koşmaya talip oldum."

"Beni de askere alsalar seve seve giderim"
Askerlik Şubesi önünde Yücesoy'u gören Netice Kayaoğlu (63) da askere alınma durumunda seve seve gideceğini söyledi.

Vatanı korumak için evdeki engelli çocuğunu bırakmaya razı olduğunu ifade eden Kayaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir parça ekmek yiyorsak, askerimiz polisimiz sayesinde. Bir öğretmenin bu yaşta askere gitmeyi düşünmesi ne güzel, vatan için hayırlı evlat. Bu yaşta beni de isterseler gözümü kırpmadan askere giderim. Vatanıma kurban olurum onun yoluna canım feda. Erkek çocuğum yok ama kendi canımı feda ederim vatan için. Benim engelli bir çocuğum var, 44 yaşında hasta yatalak, onu da bırakıp gitmeye razıyım yeter ki Türkiye'miz ayakta dursun. Yenilmeyelim kafirlere."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.