FETÖ’cü memurlar nasıl tasfiye edilecek

FETÖ’cü memurlar nasıl tasfiye edilecek
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “FETÖ’nün bütün mensuplarının tasfiye edilmesi konusunda ne şahsımda ne de hükümetimizde hiçbir tereddüt yoktur. Kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ üyelerinin hiçbirisi görev almayacak, var olanların da hepsi temizlene

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bazı medya kurumlarında yer alan haberlerde darbe girişimi sonrası açığa alınan memur ve üst düzey kamu görevlilerinin akıbetine ilişkin açıklamaların doğru şekilde yansıtılmadığını belirterek, “FETÖ’nün bütün mensuplarının tasfiye edilmesi konusunda ne şahsımda ne de hükümetimizde hiçbir tereddüt yoktur” dedi. 
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, bazı medya kaynaklarında darbe girişimi sonrası açığa alınan memur ve üst düzey kamu görevlilerinin akıbetine ilişkin yaptığı açıklamaların doğru şekilde yansıtılmadığını ifade ederek, “Dün bazı medya kurumlarında yer alan haberlerde darbe girişimi sonrası açığa alınan memur ve üst düzey kamu görevlilerinin akıbetine ilişkin açıklamalarım doğru şekilde yansıtılmamıştır. FETÖ’nün bütün mensuplarının tasfiye edilmesi konusunda ne şahsımda ne de hükümetimizde hiçbir tereddüt yoktur. Türkiye’nin geleceğine, halkımızın kendi kendini yönetmesine, huzuruna ve emniyetine yönelik kastın karşılıksız kalmayacağı, bunun sorumlularının yargı önünde hesap vereceği tereddütsüz şekilde, defalarca ifade edilmiştir. Örgüt üyesi olan her kademedeki memurun tamamının hem memuriyetten uzaklaştırılması hem de yasaların öngördüğü en ağır cezaya çarptırılması, hukukun gereğidir. FETÖ’nün silahlı ya da silahsız militanlarının kamu hizmetinde barınması, var olması hiçbir şart altında mümkün olmayacaktır. Söz konusu örgütün her bir üyesi yaptıkları hain girişimin bedelini elbette ödeyeceklerdir” dedi. 
FETÖ bağlantısı nedeniyle açığa alınanların, yönetici pozisyonunda olanların, doğrudan veya dolaylı örgüte üye olanlar ile herhangi bir şekilde örgüte destek olanlar veya aktif olarak örgüt faaliyetlerine katılanların da tasfiye edileceğini kaydeden Canikli, “Bunların tamamı hem memuriyetten atılacak hem de en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ üyelerinin hiçbirisi görev almayacak, var olanların da hepsi temizlenerek memuriyetlerine son verilecektir. Ancak, FETÖ ile geçmişte bir şekilde bağlantı kurmuş, daha sonra özellikle de 17-25 Aralık olaylarından sonra örgütle bağlantısını koparmış, hiçbir suça bulaşmamış ve örgüt içerisinde bir eyleme karışmamış olan alt düzeydeki memurların yakın takibine yönelik bir mekanizma oluşturulması düşünülmektedir. Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da terör örgütü elebaşları ve militanlarına karşı mücadelesi, tereddütsüz ve kapsamlı bir şekilde sürecektir. Devletimizin her kademesinden bu örgütle bağlantılı her haini tek tek tasfiye edeceğiz. Şehitlerimizin ve yaralılarımızın kanının her bir damlasının hesabı sorulacaktır. Bu milletin bekasına ve canına kastedenler bunun hesabını vereceklerdir” açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.