'Fetö'cülerin En Güçlü Olduğu Yer Balkanlar'

'Fetö'cülerin En Güçlü Olduğu Yer Balkanlar'
Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Sait, FETÖ'nün en güçlü yapılandıkları yerlerin başında Balkanların geldiğini, TBMM Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanıyken de FETÖ'cülerin resmi heyetlerle toplantılara katıldığını bildirdi

İZMİR (AA) - Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, yaptığı yazılı açıklamada,Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Balkanlarda ciddi bir yapılanma içerisinde olduğunu, Türkiye'den kaçan bazı örgüt üyelerinin Sırbistan üzerinden Avrupa'nın içlerine geçmeye çalıştığını ancak Sırpların buna müsade etmediğini belirtti. Sait, bunun üzerine Hırvatistan'a dönen FETÖ'cülerin Jezevo kasabasında beklediği yönünde ihbar aldıklarını ifade etti.

FETÖ'cülerin Bulgaristan'da çok rahat hareket ettiklerine değinen Sait, Türkiye'den kaçan FETÖ'cülerin Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya geçtiğini, aynı şekilde Romanya'da da örgüt yapılanmasının mevcut olduğunu iddia etti.

Sait, FETÖ'nün en güçlü olduğu yerlerden birinin de Arnavutluk olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"FETÖ'nün en güçlü olduğu yer Balkanlar. FETÖ'cüler Arnavutluk'ta önemli makamlarda yer alıyor. TBMM Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanıyken FETÖ'cüler resmi heyetlerde toplantılara katılıyorlardı. Balkan ülkelerinin Türkiye'nin bir dostu ve komşusu olarak hareket etmesini bekliyoruz."

Yunanistan'a kaçan askerler
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç kentine kaçan askerlerle ilgili çeşitli duyumlar aldıklarını aktaran Sait, şunları kaydetti:

"Bizlere Balkanlardan çok ciddi ihbarlar geliyor. Örneğin Yunanistan'a helikopterle kaçan 8 askerden bazılarının Bulgaristan üzerinden kaçırılabilecekleri ihbarlarını alıyoruz. Dikkat ederseniz bunların yüzlerini hiç göstermiyorlar. Mahkemeye giderken sürekli yüzlerini gizlediler. Bu helikopterde yabancı bir sivilin de olduğu iddia edilmişti. Bu kaçak askerler Yunanistan'dan sığınma talebinde bulundular. Yunanistan Başbakanı bunları iade edeceklerini söylemişti ama işin içinde başka şeyler varsa iade etmeleri zorlaşabilir. Böyle bir durum olursa uluslararası bir skandal olur. İnşallah bu ihbarlar asılsızdır yoksa kimse bunun altından kalkamaz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.