FETÖ'den millete geçen mal varlıklarının değeri!

FETÖ'den millete geçen mal varlıklarının değeri!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'nün el konulan mal varlıklarına ilişkin, '12 milyar liraya yakın bir mal varlığı şu anda hazine adına, devlet adına, millet adına kayda girmiş gözüküyor' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'nün taşınmazlarının el konulmasına ilişkin Anadolu Ajansı editör masasında bilgi verdi.

Bakan Özhaseki, 'Hazineye 2 bin 514 adet taşınmaz devredilmiş. Vakıflar tarafına devredilen var. Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen taşınmaz adedi de 2 bin 83. Kanun Hükmünde Kararname yayınlanmadığı halde özel bir gayretle arkadaşlarımızın kaçırmasını engelledikleri taşınmaz sayısı da bin 148 adet' dedi.

12 MİLYAR LİRALIK TAŞINMAZ

El konulan taşınmazların değerine ilişkin de bilgi veren Mehmet Özhaseki, şunları söyledi:

"Bütün bunların değeri kabaca, Maliye hazinesine devredilen taşınmazların 8,3 milyar lira, vakıflara devredilen 2,7 milyar lira, özel gayretle tespit edilenler 1 milyar liraya yakın. Toplamda 12 milyar liraya yakın bir mal varlığı şu anda hazine adına, devlet adına, millet adına kayda girmiş gözüküyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.