Fetö'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi

Fetö'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi
AK Parti'li Metiner:- "Sayın Engin Altay, seni Sayın Cumhurbaşkanımızın havalimanına indikten sonra hangara saklandığını ispatlamaya çağırıyorum. Eğer ispatlarsan ben milletvekilliğinden istifa edeceğim, siyasetten de ebediyen ayrılacağım. İspat etmezsen

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, "FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının İstanbul'da hangara çekildiği ve saklandığı" iddiasını ispatlamaya çağırarak, "Eğer ispatlarsan ben milletvekilliğinden istifa edeceğim, siyasetten de ebediyen ayrılacağım. İspat etmezsen milletvekilliğini, siyaseti terkedeceğini açıklayabilir misin?" dedi.

Metiner, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Altay'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı'na indiğinde uçağını hangara çektirdiğini ve uzunca süre orada beklediğini iddia ettiğini aktardı.

O gecenin canlı tanığı olarak Altay'ın bu iddiasının doğru olmadığına dikkati çeken Metiner, şöyle devam etti:

"Sayın Altay'ın iddia ettiği gibi uçak hangara çekilmemiş, Cumhurbaşkanımız da saklanmamıştır. Aprona indiği andan itibaren canlı tanık olarak bunları söylüyorum. Sayın Engin Altay, o gecenin canlı tanığıyım. Sayın Cumhurbaşkanımızın, liderimizin havalimanına indikten sonra hangara saklandığını ispatlamaya çağırıyorum seni. Eğer ispatlarsan ben milletvekilliğinden istifa edeceğim, siyasetten de ebediyen ayrılacağım. Sen ispat etmezsen milletvekilliğini, siyaseti terkedeceğini açıklayabilir misin? İspatlamazsan, seni müfteri ilan ediyorum, seni yalancı ilan ediyorum, seni haysiyet cellatlığı yapmakla suçluyorum. Hodri meydan diyorum, lafı oraya buraya çekmeye gerek yok. O gecenin canlı tanığı var karşında. O gece elinde silahıyla vuruşmaya giden canlı bir tanık var."

Siyasi rekabetin, muhalefet etmenin ve hatta düşmanlığın da bir ahlakının olduğuna değinen Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o gece saklandığı yerle ilgili eleştirilere cevap verirken aslı astarı olmayan bir iddianın arkasına sığınmanın haysiyet sahibi bir insanın yapabileceği bir davranış olmadığını bildirdi.

Metiner, Kılıçdaroğlu'nun tankları gördüğünde havalimanından kaçtığını öne sürerek, şu görüşlere yer verdi:

"O gece Sayın Kılıçdaroğlu, tankları gördüğünde sıvışıp kaçmıştır. 'Ben tank görmedim' diyor. Peki bizim gördüğümüz tanklar neyin nesiydi? Biz de o havalimanındaydık. Biz o tankları gördük, o tanklara diz çöktürdük. Darbecileri gördük ve darbecileri milletimizle beraber püskürttük. Umarım ve dilerim bu basın toplantısından sonra Sayın Altay bu iddiasını ispatlar. İspatlayamazsa çıkıp özür dilesin, kabul ederiz. İspatlayamazsa namertliğine namertlik katmış olur."

Metiner, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu da "ByLock" kullanan bakanların olduğu iddialarını ispatlamaya davet etti.

- "Söz konusu değil"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti milletvekilleriyle toplantısında "Yorgun olan çekilsin" dediğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine, dışarıya yansıyan her şeyin doğru olmayabileceğini söyledi.

AK Parti'nin her dem kendisini yenileyen bir kadro hareketi olduğunu vurgulayan Metiner, "Bu kendi aramızda aile içi bir toplantıydı. Bizim için çok anlamlıydı. Genel Başkanımızın bize neler söylediğini asla söyleyecek durumda değilim. Bu hususları parti sözcüsüne sormalısınız. Ancak şunu söyleyebilirim; Genel Başkanımızın 'yorulan çekilsin' şeklinde üslubu asla söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

Merve Kavakçı'nın büyükelçi olarak atanmasına ilişkin soru üzerine de Metiner, her Türk vatandaşı gibi Kavakçı'nın da göreve gelme hakkının bulunduğuna işaret etti.

Metiner, Kavakçı'nın Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek, "Merve Kavakçı başörtüsünden dolayı zulme uğramış bir Türk vatandaşıdır. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.