Fetö'nün "Ardahan İl Yapılanması" Davası

Fetö'nün "Ardahan İl Yapılanması" Davası
FETÖ/PDY'nin Ardahan il yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen, aralarında firari olan örgütün sözde "il imamı" Sadettin İliman'ın da bulunduğu 39 sanığın yargılanmasına devam edildi

ARDAHAN (AA) - Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Ardahan il yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen ve aralarında firari olan örgütün sözde "il imamı" Sadettin İliman'ın da bulunduğu 39 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ardahan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 24 tutuklu sanık, tutuksuz yargılanan Asker Yıldırım ve başka bir davanın tutuklu sanığı olan tutuksuz sanık Nafiz Köz ile avukatları katıldı. Sanık yakınlarının da izlediği duruşmaya, halen yakalanamayan 13 sanık ise katılmadı.

Duruşmada savunması alınan tutuklu sanık Abdullah Bakdemir, örgütün gizli haberleşme ağı "ByLock" kullanıcısı olmadığını, örgütle bir ilişkisinin bulunmadığını savunarak, suçlamaları reddetti.

İfadesi alınan diğer sanıklar ile avukatları da suçlamaları kabul etmeyip tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Tutuklu sanıkların tutukluluk durumuna ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıkların bu halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise sanık Nafiz Köz'ün bu dosya kapsamında da tutuklanmasına, tutuklu sanıklardan Züleyha Görmüş, Gökmen Çapan, Ergül Kılıç, Ayhan Kılıç, Yavuz Terzi, Özlem Meci, Fazlı Işık'ın tahliyesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin il yapılanmasında yer aldıkları belirtilen ve aralarında "örgütün il imamı" olan firari sanık Sadettin İliman, mütevelli heyeti üyeleri, il ablaları, üniversite ve öğrenci yurtlarının da bulunduğu çeşitli kurumlardan sorumlu örgüt mensuplarından oluşan 18'si tutuklu, 8'i tutuksuz, 13'ü firari olmak üzere 39 kişi "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Sanıkların "silahlı terör örgütü yöneticisi" oldukları gerekçesiyle 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.