'Fetö'nün Bir Dolarlık Banknotları' İddianamede

'Fetö'nün Bir Dolarlık Banknotları' İddianamede
Denizli'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede örgüt üyelerinden ele geçirilen bir dolarlık banknotlarla ilgili ayrıntılara yer verildi

 Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının, 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında olduğu 42'si tutuklu 60 sanık hakkında hazırladığı ve mahkemece kabul edilen iddianamede, şüphelilerin üzerinde, ev ve iş yerlerinde bulunan bir dolarlık banknotların, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından okunarak "bereket" ve "işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla örgüt mensuplarına gönderildiği kaydedildi.

Seri numarası kimlik numarası yerine geçiyor
20 klasör ile 143 sayfadan oluşan iddianamede banknotların üzerindeki seri numaralarının kimlik numarası yerine geçtiği, kayıtlarının da FETÖ elebaşı Gülen'in Pensilvanya'da kaldığı evde bulunduğuna işaret edildi.

İddianamede, banknotların üzerindeki harf gruplarının örgüt içindeki görevlendirmeyi ve hiyerarşiyi temsil ettiği belirtildi.

Örgüt üyelerine dolarlı motivasyon
Örgütte özel anlama sahip banknotların, üyelerce "mehdi" olarak tanımlanan FETÖ elebaşı Gülen ile aralarındaki bağı güçlendirdiğine yer verilen iddianamede, ilahi olarak seçildiğine inanılan FETÖ elebaşı ile "bir dolarlık banknotlar" aracılığıyla fiziksel bağ kurmanın "motivasyon" için kullanıldığı ifade edildi.

İddianamede, örgüt mensuplarına bir dolarlık banknot verilmesinin örgütsel birtakım özel anlamları da olabileceğine işaret edilerek, Emniyet Genel Müdürlüğünün konuyla ilgili tespit ve değerlendirmelerine yer verildi.
Olayı soruşturan cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede, şüpheliler hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olma" suçlarından Türk Ceza Kanunu'nun ve Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca üçer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.