FETÖ'nün darbe girişimi sonrası piyasalar

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası piyasalar
Piyasada 3,05'i gören dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aldığı önlemler ve özellikle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamaları ile düşüşe geçerek 2,94'ün altına geriledi.

Küresel piyasalar pozitif görünümünü korurken, yurt içinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından piyasalarda volatilitenin artabileceği ancak bunun kalıcı olmasının beklenmediği ifade ediliyor.

Cuma akşamı gerçekleştirilen FETÖ darbe girişiminin ardından uluslararası piyasada 3,05'i gören dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı önlemler ve özellikle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamaları ile düşüşe geçerek 2,94'ün altına kadar geriledi. Analistler, darbe girişiminin ardından güçlenen demokrasi algısı ve tüm vatandaşların güç birliği ile girişimin sonuçsuz kalmasının, piyasalara olumsuz etkiyi sınırlayabileceğini belirtiyor.

Şimşek, yaptığı açıklamada "Mesajımız çok açık ve net, panik yapmaya gerek yok, sakin olmak lazım. Çok hızlı bir şekilde işimizin başına döndük. Türkiye'de değişen tek şey varsa, o da demokrasimiz daha da güçlendi." diye konuştu.

Ekonomide FETÖ'nün darbe girişiminin doğurduğu kalıcı bir tahribat beklemediklerini belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Ne büyümede ne dış dengede ne de diğer makro ekonomik alanlarda. Ülkemiz, demokrasimiz, siyasi istikrarımız güçlenmiştir. Türkiye'nin önü açıktır. Çok hızlı bir şekilde tekrar yapısal reform gündemimize döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.