Fetö'nün 'Doğu Anadolu Dernekler Abisi' Yakalandı

Fetö'nün 'Doğu Anadolu Dernekler Abisi' Yakalandı
Erzurum'daki FETÖ soruşturması kapsamında Doğu Anadolu Bölgesinde örgütle bağlantılı dernekleri yönettiği öne sürülen iş adamı, gözaltına alındı

 Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgütün Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki "dernekler abisi" olarak bilinen iş adamı, gözaltına aldı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında aranan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TUSKON'a bağlı Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASIDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe'nin, Erzurum'un Oltu ilçesindeki bir evde gizlendiği bilgisini aldı.

Bunun üzerine belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelinin "himmet" toplama işlerini yürüttüğü öne sürüldü
Bölgedeki FETÖ'ye bağlı dernekleri yönettiği ve bu nedenle örgütün "dernekler abisi" olarak bilindiği belirtilen Gökçe'nin, örgüte sempatiyi artırmak için iş adamları için yurt dışı gezileri düzenlediği öne sürüldü.

Şüphelinin, dernekten ayrılmak isteyen üyelere baskı uyguladığı ve terör örgütü adına "himmet" toplama işlerini de yürüttüğü iddia edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.