Fetö'nün İstanbul'daki "Ana Darbe Davası"

Fetö'nün İstanbul'daki "Ana Darbe Davası"
ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ceylan: - "15 Temmuz davalarının sahipsiz olmadığını göstermek, ihanet şebekesine umut olacak bir gevşekliğe meydan bırakmamak için mutlaka burada olacağız" - "Türkiye'nin bağımsız mahkemeleri, hiç kuşkusuz anayasa ve yasalar

İSTANBUL (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Ceylan, darbe duruşmalarında bazı hadiselerin kendilerini üzdüğünü belirterek, “15 Temmuz davalarının sahipsiz olmadığını göstermek, ihanet şebekesine umut olacak bir gevşekliğe meydan bırakmamak için mutlaka burada olacağız.” dedi.

FETÖ’nün İstanbul’daki “ana darbe davası”nı takip etmek için beraberindeki heyetle Silivri’ye gelen ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ceylan, darbe duruşmalarının takipçisi olacaklarını söyledi.

Ceylan, FETÖ’ye karşı yapılan mücadeleleri hatırlatarak, darbe sanıklarının yargı önünde hesap verdiğini söyledi.

Darbenin üzerinden bir yıl geçtiğini dile getiren Ceylan, “Bu toprakların ekmeğini yiyen, havasını soluyan ve bu ülkenin sağladığı imkanlarla önemli mevki ve makamlara erişen FETÖ ihanet şebekesi 15 Temmuz gecesi ülkemizi elimizden almaya kalkıştı. Halkımız, Türkiye’nin kader gecesinde bir destan yazdı. Darbeyi, darbecileri sabaha çıkarmayıp bir gecede kurtuluş savaşı veren halkımız, 15 Temmuz sabahı yeniden doğdu. İradesine el konulmasına müsaade etmeyen milletimiz, devletimize güç birliği yaparak darbecilerin tüm yapılardan tasfiye edilmesi için geniş çaplı bir çalışma başlattı.” ifadelerini kullandı.

- “Adalet önünde hesap veriyorlar”

Darbeci askerlerin yargılandığını hatırlatan Ceylan, darbe duruşmalarını yakından takip edeceklerini ve yargılama sürecinin her aşamasında bulunacaklarını ifade etti.

Ceylan, Türk yargısının üzerine düşeni yapacağını dile getirerek şöyle devam etti:

“FETÖ mensupları şimdi adalet önünde hesap veriyor. Türkiye'nin bağımsız mahkemeleri hiç kuşkusuz anayasa ve yasalar çerçevesinde yargılama sürecini tamamlayacak ve kararını verecektir. İmam Hatipli gençler olarak bizler de, 15 Temmuz ihanetinin arkasındaki bütün odaklarla sonuna kadar mücadele edilmesini beklemekteyiz. FETÖ davaları hukukun tecellisidir fakat bir milletin varoluş mücadelesinin en önemli stratejik ayağıdır aynı zamanda. Biz İmam Hatip gençliği, 15 Temmuz davalarının takipçisi olarak bugün buradayız. ÖNDER ve İmam Hatipli gençler olarak, 15 Temmuz davalarının hem mağduru, hem müştekisi, hem tanığı, hem müdahiliyiz.”

- “Bazı hadiseler bizi rahatsız etti”

Ceylan, FETÖ davalarının görülmeye başlanmasıyla bazı olayların kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Darbeyi küçümser ifadelerin kullanılmaya başlandığını anlatan Ceylan, böyle ifadelerin kendilerini rahatsız ettiğini kaydetti.

Ceylan, yargılamaları takip edeceklerini vurgulayarak, “Davaların görülme aşamasında toplumun sinir uçlarıyla oynanan bazı hadiseler bizleri derinden rahatsız etmiştir. Evlatlarını, annelerini, babalarını, kardeşlerini toprağa veren ve gazi olan kahraman milletimiz şunu bilsin istedik; Bizler İmam Hatip gençliği olarak bugün buradayız ve 15 Temmuz davalarının sahipsiz olmadığını göstermek, ihanet şebekesine umut olacak bir gevşekliğe meydan bırakmamak için mutlaka burada olacağız. Aziz milletimizin hiç şüphesi olmasın, İmam Hatipli gençler olarak burada aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi ve devam eden 28 gün boyunca nasıl ki teyakkuz halindeysek bugün de aynı his ve bilinçle buradayız.” ifadelerini kullandı.

ÖNDER üyeleri, ana darbe davasını takip etmek için duruşma salonuna geçti.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.