Fetö'nün Kapatılan Okulunda Tünel

Fetö'nün Kapatılan Okulunda Tünel
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesinin yer aldığı yerleşkede, cami ile yemekhane arasında tünel olduğu belirlendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesinin yer aldığı yerleşkede, cami ile yemekhane arasında tünel olduğu belirlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bayraklı ilçesindeki yerleşkede, daha önce amacı dışında kullanıldığı belirlenen caminin ibadete açılmasının ardından, camide namaz kılan okulun eski mezunlarından birisi, cami ile yemekhane arasında gizli bir geçit olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis ekiplerine de haber verilerek bölgede arama yapıldı.

Yemekhanenin bulunduğu binanın alt katında, kalorifer kazanlarının olduğu bölümde tünel bulundu. Aydınlatma lambaları da olan tünelin, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğinde olduğu görüldü.

Tünelde ilerleyen ekipler, caminin alt katındaki bir odaya ulaştı. Tünelin bu çıkışının tahta bir kapakla kapatıldığı, üzerinin halıyla gizlendiği belirlendi. Hangi amaçla yapıldığı araştırılan tünelin toplam uzunluğunun 200 metreden fazla olduğu ifade edildi.

Özel asansörlü kat
Öte yandan, okul binasında özel asansörle çıkılabilen 5 ve 6'ncı katta özel toplantı salonları, otel odaları gibi kapılarında numaraların bulunduğu odalar ve mutfağın yer aldığı görüldü. Asansörün sadece bu katlara çıktığı, başka katlarda ise asansörün kapı yerlerinin boy aynalarıyla kapatıldığı kaydedildi.

Yamanlar Koleji
FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kapatılan Yamanlar Eğitim Kurumlarının örgütte önemli yeri bulunduğu, FETÖ'ye bağlı ilk eğitim kurumu olduğu kaydedilmiş, Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olmalarının ardından kolejdeki özel odada FETÖ elebaşı Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği bildirilmişti.

Kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesinin adı da değiştirilmiş, İstanbul'da, FETÖ'nün darbe girişimini protesto ettiği sırada şehit olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı bu okula verilmişti.

Okulun bahçesinde yer alan ve vatandaşların katkılarıyla inşa edilen, ancak ibadete açılmayıp kütüphane olarak kullanılan cami de bugün cuma namazıyla birlikte "15 Temmuz Şehitler Camisi" tabelası asılarak ibadete açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.