Fetö'nün Medya Yapılanmasına "Darbe Çağrışımı" Davası

Fetö'nün Medya Yapılanmasına "Darbe Çağrışımı" Davası
Tutuklu sanık Ahmet Altan:- "Ergenekon dediğimiz devletin içine yerleşmiş suç çeteleri. Susurluk çetesi gibi, 17 bin insanı faili meçhul cinayetlerle kurban edenler gibi, Hrant Dink cinayeti gibi. Ne yazık ki bizim iddianameyi yazan savcının 15 Temmuz sor

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen 17 sanık hakkında açılan davada savunma yapan Ahmet Altan, "Ergenekon dediğimiz devletin içine yerleşmiş suç çeteleri. Susurluk çetesi gibi, 17 bin insanı faili meçhul cinayetlerle kurban edenler gibi, Hrant Dink cinayeti gibi. Ne yazık ki bizim iddianameyi yazan savcının 15 Temmuz soruşturmasını sulandırıp ana mecrasından saptırması gibi birileri de Ergenekon soruşturmasını sulandırıp çarpıttı." dedi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü duruşmasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla davaya katılan tutuklu sanık Altan, "Ergenekon" soruşturmalarının Taraf gazetesi açılmadan çok önce başladığını, daha sonra o davanın haberlerini diğer gazetelerle birlikte verdiklerini anlattı.

- "Ergenekon" devletin içine yerleşmiş suç çeteleri

Ergenekon'un varlığına kesin olarak inandığını dile getiren Altan, "Ergenekon dediğimiz devletin içine yerleşmiş suç çeteleri. Susurluk çetesi gibi, 17 bin insanı faili meçhul cinayetlerle kurban edenler gibi, Hrant Dink cinayeti gibi… Daha böyle epey suç sayabilirim. Ben bu çetelerin ortaya çıkarılmasını kesinlikle destekliyordum. Bugün de destekliyorum. Ne yazık ki bizim iddianameyi yazan savcının 15 Temmuz soruşturmasını sulandırıp ana mecrasından saptırması gibi birileri de Ergenekon soruşturmasını sulandırıp çarpıttı. Suç örgütlerini devletin içinden temizleme imkanı yok edildi. Yazık oldu." ifadelerini kullandı.

Savcının iddianamede konuşmasındaki tüm sözlere yer vermediğini ifade eden Altan, “Öyle bir anlatıyorlar ki Erdoğan sanki hayatı boyunca burada kalacak. Erdoğan iki sene sonra gidecek. Seçim geliyor, iki sene sonra seçimde ne olacağını kimse bilemez.” sözünü savcının atladığını belirtti.

Mahkemeden herhangi bir talebi olmadığını ifade eden Altan, "İnsanları nedensiz yere tutuklayan, yalan dolu iddianamelerle insanları yargılayan bugünkü adalet sistemine güvenim yok. Vereceğiniz kararın benimle bir ilgisi olmayacak. John Fowles, bir romanında 'dünyadaki bütün yargıçlar verdikleri kararlarla yargılanır' der." diye konuştu.

Sanık avukatlarının talepte bulunduğu duruşma devam ediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.