Fetö'nün Öğrenci oyunu

Fetö'nün Öğrenci oyunu
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okul, kolej ve dershanelerde eğitim gören öğrenciler ile velilerinin örgüte yakınlığına göre ''1" ila "5'' arasında numaralandırıldıkları ortaya çıktı

 Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okul, kolej ve dershanelerde eğitim gören öğrenciler ile velilerinin örgüte yakınlığına göre ''1" ila "5'' arasında numaralandırıldıkları ortaya çıktı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan örgütün dershanesinde öğretmenlik yapan M.Y, emniyet ifadesinde, öğrencilerin numaralandırılmasına ilişkin bilgi verdi.

M.Y. ifadesinde, örgütün kolej, okul ve dershanelerinde eğitim gören öğrencilere öğretmenler tarafından 1'lik, 2'lik, 3'lük, 4'lük ve 5'lik şeklinde numaralar verildiğini söyledi.

"1" numara verilen öğrencilerin örgütle ilgisinin bulunmadığını, 5 numara verilen öğrencilerin ise tamamen örgüte yakın olduklarını anlatan M.Y, numaralandırma işlemlerinden öğretmen Ö.Ş'nin sorumlu olduğunu öne sürdü.

Zorunlu gazete aboneliği
M.Y. ifadesinde FETÖ'ye ait okul, kolej ve dershanelerde çalışan personele zorunlu Zaman gazetesi aboneliği yaptırıldığını anlattı.

Personelin istememesine rağmen aboneliğin yapıldığını ve gazetelerin evlerine bırakıldığını aktaran M.Y, ifadesinde şunları kaydetti:

"Bizi zorunlu olarak gazeteye abone yaptılar. Bunun haricinde eş, dost ve akrabalarımızın da gazeteye abone olması için ikazlarda bulunulurdu. Bazen de Sızıntı dergisi ile Bugün gazetesinin aboneliği için zorlamalar yapılırdı. Son zamanlarda STV'nin kapatılmasının ardından bize Can Erzincan TV'yi izlememiz konusunda uyarılarda bulunuluyordu.''
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.