Fetö'nün Okulunda Gizli Oda

Fetö'nün Okulunda Gizli Oda
İzmir'de FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, elbise dolabından girilen gizli bir oda ortaya çıkarıldı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen Şelale AŞ bünyesindeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, yeni bir gizli oda bulundu. Boşaltıldığı tespit edilen odanın benzerlerinin olabileceği ihtimali üzerine okuldaki incelemenin sürdüğü bildirildi.

Karabağlar ilçesindeki okuldaki incelemelerini sürdüren ekipler, beşinci katta lojman olarak kullanılan bir odada yaptığı araştırmada, elbise dolabının içinde gizli bir düzenek olduğunu belirledi. Durumun bildirilmesi üzerine okula gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları detaylı icelemede, dolabın tabanında mekanizmayı çalıştıran ipi belirleyerek çektiklerinde dolabın sırt bölümünde, gizli bir odaya geçişi sağlayan kapı açıldığını fark etti.

-Alarm sistemi ile korunan odada para kasası ele geçirildi


Dolap içindeki kapıyı kullanarak gizli odaya giren ekipler, içinde 4 kılıç, boş bir para kasası, kasaya yapıştırılmış "2800 dolar" ve "3200" yazılı not kağıtları buldu.

Oda kapısını açan ve kapayan mekanizmanın elbise dolabındaki iple çalıştığı, ayrıca odada kurulu alarm sisteminin de kabloları kesilerek devre dışı bırakıldığı tespit edildi.

Ekipler, lojman olarak kullanıldığı ileri sürülen katta, üst düzey misafirlerin ziyaretlerinde kullandığı, lüks otelleri andıran konfor ve şıklıkta döşenmiş, uzaktan kumandalı aydınlatma sistemleri ve ayrı banyolara sahip odalara da rastladı.

Okulda başka gizli bölmeler olabileceği şüphesiyle incelemenin devam ettiği bildirildi.

Ekipler, okulda otantik eşyalarla döşenmiş ve "şark köşesi" adı verilen odada da inceleme gerçekleştirdi. Odadaki askeri kamuflaj elbisesinin göğüs bölümüne Türk bayrağı işlemesi, kol bölümünde ise ters dikilmiş "çavuş" rütbesi dikkati çekti. Odada ayrıca 2 kırbaca rastlandı. Odanın tavanında ise iç içe geçmiş 2 kareden oluşan ve Sultan Süleyman'ın mührü olarak adlandırılan desen olduğu gözlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.