Fetö'nün Sözde "Alevi İmamı" Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

Fetö'nün Sözde "Alevi İmamı" Hakkındaki İddianame Kabul Edildi
İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada tutuklanan örgütün sözde "Alevi yapılanması" sorumlusu olduğu iddia edilen Özdal Okutan ile eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava a

İZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada tutuklanan örgütün sözde "Alevi yapılanması" sorumlusu olduğu öne sürülen Özdal Okutan ve eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, FETÖ/PDY'nin Ege Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırladığı iddianame, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Okutan hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak", tutuksuz yargılanan Kazancı için de "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede ifadelerine yer verilen "Ok" kod adlı gizli tanık, Okutan'ın FETÖ/PDY'nin İzmir'deki Alevi örgütlenmesi içinde Semah Alevi Bektaşi Derneği kurucu başkanı olarak yer aldığını iddia etti. Gizli tanık, sanığın bu dernek aracılığıyla kentteki cemevlerinde örgüt ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in propagandasını yaparak sempatizan toplandığını ileri sürdü.

Sanık Okutan'ın Ege Üniversitesinde personel alımı ve çıkışında etkin görev aldığını, düzenlenen mali boyutu yüksek etkinliklerde Alevi vatandaşları etkilemeye çalıştığını savunan gizli tanık, şu iddialarda bulundu:

"Ege Üniversitesinde çok etkin bir şahıstı. Personel alımı ve işten çıkarılmasında çok etkin rolü vardı. Sık sık mali boyutu çok yüksek etkinlikler tertiplerdi, bu etkinliklerde Alevileri etkilemeye çalışırdı. Örneğin İzmir Körfezi'nde Alevileri ve Alevi dedelerini yatlar ve gemilerde, yemekli eğlenceli turlarda ağırlardı. Yine bu şahsın yaptığı etkinliklere İzmir Emniyet Müdürlüğünden çok sayıda müdür ve amir iştirak ederdi. Araştırıldığında bu etkinliklerde bulunan amir ve müdürlerin FETÖ/PDY'den tutuklu ya da açığa alınmış oldukları görülecektir."

Okutan'ın bazı örgüt mensuplarıyla İzmir'deki Alevi vatandaşların arasına sızmak için Kerrariye Vakfını kurduğunu anlatan gizli tanık, sanığın vakfın resmi kurucuları arasında yer almadığını ancak cemevlerini belli aralıklarla ziyaret ederek Gülen'i öven konuşmalar yaptığını, örgüt elebaşının kitaplarını hediye olarak vakıf üyelerine verdiğini ve buraya maddi destek sağladığını öne sürdü.

İddianamede, "Şahin" kod adlı gizli tanığın ifadelerine de yer verildi. Gizli tanık "Şahin", sanık Kazancı'nın FETÖ/PDY ile bağlantılı birçok akademisyeni kolladığını, onları işe aldığını savundu. Kazancı'nın onayıyla Okutan'a "proje koordinatörü" olarak oda tahsis ettiğini vurgulayan gizli tanık, Okutan'ın 2015-2016 öğretim yılında Aliağa Meslek Yüksek Okuluna ders vermek üzere fakülte yönetimince görevlendirildiğine şahitlik ettiğini bildirdi.

- Okutan'a üniversitede oda tahsis edilmiş

Kazancı'nın 1995'te doçentlik sınavına müracaat ettiği sırada, profesörleri beğenmeyerek, YÖK'te sözü geçen kişileri araya soktuğu ve jüriyi değiştirdiğine ilişkin duyumlar aldığını iddia eden gizli tanık, zanlının profesörlük kadrosunu da intihal ve çalıntı yayınlarla elde ettiğini ileri sürdü.

Gizli tanık "Şahin", Kazancı'nın dekanlığı döneminde Mart 2015'te Özdal Okutan'a "proje koordinatörlüğü" sıfatıyla oda tahsis edildiğini daha sonra da Aliağa Meslek Yüksek Okulunda kadrosuz ders vermesine olanak sağlandığını, kadroya geçirilmesiyle ilgili girişimlerin ise belgelerinin yetersiz olması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını iddia etti.

- Kameraları kapatıp odasını boşalttı

Prof. Dr. Kazancı'nın Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un atanması sonrası mesai saatleri dışında 4 kişiyle okula gelerek bina içindeki güvenlik kameralarını devre dışı bıraktığını öne süren gizli tanık, odadan çıkarılan kolilerin içinde FETÖ ile ilişkili olabileceği değerlendirilen evrakların olduğunu savundu.

"Atmaca" kod adlı gizli tanık ise Kazancı'nın 2014'te FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Körfez Dershanesine ait deneme sınavlarını fakültede kullandığını, o dönemde devlet aleyhine çalıştığı belli olan örgüte karşı yürütülen mücadeleye rağmen bu durumu yadırgadıklarını kaydetti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin Ege Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen yıl kasım ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Özdal Okutan tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.